Bajnokok Ligája - Kisorsolták a negyeddöntőket a BL-ben, tudjuk a további esetleges párharcokat is
Kisorsolták a negyeddöntőket a BL-ben, tudjuk a további esetleges párharcokat is
Fotó: Europress/AFP

Kisorsolták a negyeddöntőket a BL-ben, tudjuk a további esetleges párharcokat is

Mátrai MárkMátrai Márk
2019/03/15 12:59

Ma délben kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosításait, majd az ágak meghatározásával az elődöntők párosításait is automatikussá tették, amelyek a negyeddöntők végeztével jönnek létre véglegesen.

Negyeddöntők párosításai

AFC Ajax-Juventus

Komoly történelemre tekinthet vissza ez a párharc, hiszen 1996-ban, és 1973-ban is találkozott ez a két klub a BEK-/BL-döntőjében, igazságos elosztásban osztozva a trófeán.

Az idei sorozatban a hollandok megmutatták, hogy a Bayern München és a Real Madrid ellen is képesek kiváló játékot bemutatni, ám a Juventus egy teljesen eltérő kihívás elé állítja majd az amszterdamiakat.

A Juventus egy sokkal jobban védekező csapat az előbb említetteknél, Cristiano Ronaldo pedig olyan kihívást jelent majd, hogy Matthijs De Ligtéknek minden tudásukra szükségük lesz, hogy féken tartsák a portugál támadót.

További hátrány a hollandok számára, hogy visszavágót Torinóban játsszák, összességében az olaszok elégedettek lehetnek a sorsolással.


Liverpool-Porto

Természetesen minden idővel derül ki, de a Liverpool akár a sorsolás győztesének is tekinthető. A két csapat tavaly a nyolcaddöntőben találkozott egymással, amikor fordított pályaválasztással rendezték a párharcot.

Portugáliában 5-0-ra nyertek a vörösök, a visszavágó inkább egy barátságos mérkőzésnek volt tekinthető (0-0).

Mivel továbbjutás esetén az elődöntő visszavágóját az Anfield Roadon játszhatná a Liverpool, ezért igazán elégedettek lehetnek a mai fejleményekkel.


Tottenham-Manchester City

Ez lesz az első BL-párharc, amelyet a Tottenham Hotspur az új White Hart Lane-en játszhat, ami egészen különleges adalékot biztosít ehhez a párharchoz.

Első ránézésre a City tekinthető a párharc esélyesének, ám a bajnokságban látott erőviszonyok sokszor felborulnak a nemzetközi kupákban. Erre láttunk példát tavaly is, amikor a kieséses szakasz ugyanezen szakaszában a City kettős vereséggel búcsúzott a Liverpool ellen (0-3 és 1-2), és akkor is az Etihadban rendezték a visszavágót.

Kérdés, hogy a City mennyit tanult az akkori találkozókból, hiszen a hangulat leírhatatlan lesz a Spurs első hazai BL-meccsén.

A Tottenham joggal érezheti úgy, hogy nincs semmi veszítenivalója, és csalódottak lehetnének, ha két csapat három áprilisi összecsapásából egyszer sem tudnának győztesen kikerülni.

 

Manchester United-Barcelona

A leggrandiózusabb párharc a Manchester United és a Barcelona között fog zajlani. 2011-ben és 2009-ben a döntőben találkozott a két csapat, mindkét esetben a katalánok diadalmaskodtak, ám az utolsó két mérkőzéses párharcukat a United nyerte 2008-ban az elődöntőben, a tegnap az Oldham Athletic kispadjáról távozó Paul Scholes legendás bombagóljával.

A párharc esélyese a Barcelona, hiszen teljesen más periódusban jár a két klub a csapataik fejlődési folyamatait nézve.

Azok után, hogy Cristiano Ronaldót is láthattuk az Old Traffordon az idei BL-ben, Lionel Messi is pályára fog lépni az „Álmok Színházában”, amely nem mindennapi eseménynek minősül.

A United számára nagyon fontos, hogy ne veszítse el az odavágót, mert a PSG ellenihez hasonló csodák nem fordulnak elő gyakran. Fel kell készülniük arra, hogy sokat fognak védekezni, ám Rashford, Lukaku, Martial és Lingard révén készen fognak állni arra, hogy kontratámadásokkal veszélyeztessék a katalán védelmet, David De Gea révén pedig van egy olyan kapusuk, aki életben tarthatja őket a párharc ínségesebb időszakaiban is.

 

Elődöntők párosításai

Tottenham/Manchester City-AFC Ajax-Juventus

Manchester United-Barcelona/Liverpool-Porto

Bárhogyan is alakulnak majd a párosítások, olyan mérkőzéseket fogunk látni, amelyek emlékezetes Bajnokok Ligája szezonnal fognak minket megajándékozni.

 

 

 

Hozzászólások