Bajnokok Ligája - A Dortmund legrosszabb igazolásának tartott Lazio-csatár visszavágott a kritikusainak
A Dortmund legrosszabb igazolásának tartott Lazio-csatár visszavágott a kritikusainak
Fotó: Europress/AFP

A Dortmund legrosszabb igazolásának tartott Lazio-csatár visszavágott a kritikusainak

Takács MártonTakács Márton
2020/10/22 12:13
Ciro Immobile góllal vette ki a részét korábbi csapata, a Borussia Dortmund 3-1-es legyőzéséből a Lazio színeiben, a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Aztán a pálya után még azon kívül is üzent. 

Immobile a 6. percben szerezte meg a vezetést a rómaiaknak, Marwin Hitz óngóljával lett 2-0, Erling Haaland szépített a Dortmundnál - a norvég kilencedszer volt eredményes 11 BL-mérkőzésén -, majd Akpa Akpro alakította ki a 3-1-es végeredményt. 

Immobile a mezőny egyik legeredményesebb csatárává vált, mióta 2016-ban csatlakozott a Lazióhoz a Sevillától, és 127 gólt szerzett már eddig 182 klubmérkőzésén. Ezek közül 36-ot a Serie A előző idényében könyvelt el, amellyel megszerezte az európai aranycipőt, de karrierje korábbi dortmundi időszaka során nem tudta elérni ugyanezeket a magaslatokat.

Emery semmit sem értett, Inzaghi viszont Kloppra hasonlít a klasszis támadó szerint | Eurosport

Ciro Immobilét manapság az olasz bajnokság egyik legjobb támadójaként tartják számon, pályafutását azonban eredménytelenebb időszakok is szegélyezték. Torinói sikerszériáját követően a Dortmund felé vette az irányt, majd a Sevillánál kötött ki, ahol Unai Emeryvel dolgozott együtt. Bár a baszk szakember eredményes volt a klubnál, az olasz támadó szívébe nem lopta be magát.

A 30 éves támadó a 2014/15-ös Bundesliga-idényben mindössze háromszor zörgette meg a hálót a Dortmund mezét viselve, miután elhozták őt a Torinóból, majd 11 millió euróért inkább elpasszolták a Sevillához. Az olasz csatár a BVB történetének egyik legnagyobb flopja, így most megragadta az alkalmat, hogy visszavágjon a kritikusainak - amit már megtett eddigi római szereplésével, és a Borussiának lőtt góljával -, miután a Lazio színeiben sokadszorra is remekelt. 

"Azt mondták, hogy én vagyok a Dortmund legrosszabb igazolása? Néha türelmesnek kell lenni a játékosokkal, meg kell érteni a helyzetüket. Rosszkor érkeztem Dortmundba, egy generációváltás során szerződtem oda. Voltak nehézségek, de erről nem akarok semmit mondani. Nagyon figyelek mindenre, tudom, hogy mikor kell dicséretet mondani, és akkor meg is teszem, és ugyanez a helyzet a kritikával." - nyilatkozta Immobile.

Arra a kérdésre, hogy szerinte a Lazio meddig juthat el az idei Bajnokok Ligájában, ezt tette hozzá:

"A következő az, hogy így folytassuk, ez pedig arra késztet bennünket, hogy megtegyük a plusz lépést. Ha ezzel a vággyal megyünk ki a pályára, kvalifikálhatjuk magunkat a kieséses szakaszba. A csoport kiegyensúlyozott, további öt csatánk van még és mindent meg kell tennünk."

Kinevetett csatárból King Ciro - így lett király Rómában Európa új aranycipőse | Eurosport

Első alkalommal hódította el Ciro Immobile az európai aranycipőt, miután harmadszor lett gólkirály, azaz Capocannoniere Olaszországban. A Lazióban „King Ciróvá" váló csatár pályafutása bőven tartogatott hullámhegyeket és -völgyeket, buktatókat és sikereket. Portrénkból kiderül, hogyan jutott a Vezúv mellől a Ruhr-vidékre, majd Andalúziába, és miként lett belőle próféta végül hazájában.

via goal.com

Hozzászólások