Bajnokok Ligája - Gulácsiék idegenben győztek, cseh pontszerzés Barcelonában
Gulácsiék idegenben győztek, cseh pontszerzés Barcelonában
Fotó: Europress/AFP

Gulácsiék idegenben győztek, cseh pontszerzés Barcelonában

HosszabbitásHosszabbitás
2019/11/05 21:15
A Leipzig Gulácsi Péterrel a soraiban nyert a Zenit vendégeként, míg a Slavia Praha meglepetésre döntetlent játszott Barcelonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Szentpéterváron a házigazda Zenit próbált meg irányítani, de az orosz játékosok sokat hibáztak, míg a náluk sokkal céltudatosabb lipcseiek a kapura is veszélyesek tudtak lenni, nagy helyzeteiknél pedig hatékonyabbak voltak. A lipcseiek magyar válogatott játékosai közül Gulácsi végigvédte a találkozót - amelyen magabiztosan játszott, néhány alkalommal pedig bravúrosan védett -, míg Willi Orbán sérülés miatt ezúttal a keretbe sem kerülhetett.

A Barcelona az erőviszonyoknak és a várakozásoknak megfelelően végig diktálta a tempót a Slavia Praha ellen, de utóbbi remekül megszervezte a védekezését. A cseh játékosok rengeteget dolgoztak a mezőnyben, így ritkán adódott nagy helyzet a hazaiak előtt. A szünet előtt a csehek, az 59. percben a hazaiak találtak a hálóba, de videobírós ellenőrzést követően les miatt egyiket sem ítélték érvényes találatnak. Lionel Messi és Ondrej Kolár többször összemérhette magát a mérkőzésen, kettejük párharcát a vendégek kapusa nyerte, míg csapata a katalánoktól elszenvedett egygólos hazai vereséget követően idegenben "elcsent" egy pontot a riválistól. Csakúgy, mint korábban az Internazionale vendégeként.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló:

F csoport:

FC Barcelona (spanyol)-Slavia Praha (cseh) 0-0

később:

Borussia Dortmund (német)-Internazionale (olasz) 21.00


G csoport:

Zenit (orosz)-RB Leipzig (német) 0-2 (0-1)

gól: Demme (45+5.), Sabitzer (63.)

később:

Olympique Lyon (francia)-Benfica (portugál) 21.00


E csoport:

SSC Napoli (olasz)-Salzburg (osztrák) 21.00

FC Liverpool (angol)-Genk (belga) 21.00


H csoport:

Chelsea (angol)-Ajax Amsterdam (holland) 21.00

Valencia (spanyol)-Lille (francia) 21.00

MTI

Hozzászólások