Bajnokok Ligája - Elfogytak a Fradi ellen készülő Juventus védői, de Rebrov szerint nem ezen múlik a meccs
Elfogytak a Fradi ellen készülő Juventus védői, de Rebrov szerint nem ezen múlik a meccs
Fotó: Europress/AFP

Elfogytak a Fradi ellen készülő Juventus védői, de Rebrov szerint nem ezen múlik a meccs

Németh DánielNémeth Dániel
2020/11/24 13:37
Megfogyatkozott védelemmel, de motiváltan várja a Ferencvárost a Juventus a Bajnokok Ligája csoportkörének kedd esti mérkőzésén. A hazaiak vezetőedzője, Andrea Pirlo a sajtótájékoztatón elmondta, a lehetséges továbbjutást szem előtt tartva előrehozott döntőként tekint a mérkőzésre; Serhiy Rebrov pedig azt emelte ki: a Juventus a sérülések ellenére jóval erősebb kerettel rendelkezik.

"Nagyon zavarna, ha a futballisták könnyedebben vennék ezt a meccset. Fontos a megfelelő hozzáállás, nem szabad a budapesti 4-1-es eredményből kiindulni" hangsúlyozta Pirlo. Tagadhatatlan, hogy a Juventus számára fontos mérkőzés következik, hiszen egy esetleges győzelemmel bebiztosíthatná a továbbjutását - már amennyiben a Barcelona is hozza a kötelezőt a Dinamo Kijev ellen. Ennek azért van nagy jelentősége, mert a torinóiakra kemény sorozat vár a válogatott szünetet követően, egy hónapon belül 10 mérkőzést kell játszania a csapatnak.

Ebben az időszakban bizony jól jönne a csapatnak, ha lenne két olyan találkozója, amin adott esetben büntetlenül kísérletezhet, rotálhat a Juventus edzője.

Az FTC-re az egyre stabilabban játszó Juventus vár a keddi BL-meccsükön | Eurosport

A Ferencváros a Juventus vendége lesz kedd este a labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának 4. fordulójában. Budapesten 4-1-re győzött a Juve, ráadásul Andrea Pirlo csapata egyre stabilabb játékot mutat azóta. November 4-én találkozott a két csapat a Puskás Arénában, ahol a Juventus gyenge játékkal is könnyedén aratott 4-1-es győzelmet.

"Folytatnunk kell az utunkat. Szombaton semmi extra nem történt, játszottunk egy jó mérkőzést. Folytonosság nélkül nem lehetünk nagy csapat, mi a Juventus vagyunk. Úgy kell pályára lépnünk, mintha döntőre készülnénk, hiszen szükség van a győzelemre a továbbjutás érdekében. Mindenképpen meg kell csinálnunk, hogy a következő mérkőzéseken pihenhessenek a játékosok. Lenne két olyan mérkőzésünk a Dinamo Kijev és a Barcelona ellen, amelyet máshogy játszhatnánk le, és közben koncentrálhatnánk a bajnokságra" - mondta Pirlo.

Felforgatott védelemmel a Juve

Kísérletezésre és rotálásra a Fradi ellen is szüksége lesz, igaz, ezúttal inkább kényszerűségből alakult így. Pirlónak a védelem állapota okozhat fejtörést, a hétvégén ugyanis Merih Demiral is kidőlt a sorból, és miután a Leonardo Bonucci-Giorgio Chiellini duó is sérüléssel bajlódik, egyetlen egészséges középhátvédje maradt a csapatnak: Matthijs De Ligt, aki épp a Cagliari elleni bajnokin tért vissza vállsérülését követően. Hátul tehát erősen meg van kötve Pirlo keze, és kénytelen lesz felforgatott védelemmel játszani.

Erről megkérdezték a sajtótájékoztatón a Ferencváros vezetőedzőjét is, Rebrov azonban nem tulajdonított túl nagy jelentőséget a Juventus sérültlistájának. Az ukrán edző rámutatott: a torinóiak így is nagyobb játékerővel rendelkeznek, ráadásul a sorozatterhelés a Fradit is érzékenyen érinti. "Hiába vannak sérültek a Juventusnál, hiszen számos minőségi játékosuk van, akikkel tudják pótolni őket. A mi játékosaink is túlterheltek, hiszen tízen is válogatottjuktól tértek vissza, és emellett kell helytállniuk a bajnokságban és a BL-ben" - írja a fradi.hu.

Megsérült a Juventus középhátvédje, nem játszik a Ferencváros ellen | Eurosport

Újabb játékos esett ki az olasz bajnok Juventus védelméből a Ferencváros elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. Merih Demiral, a torinóiak török válogatott középhátvédje izomsérülést szenvedett a Cagliari elleni szombati bajnokin, és egybehangzó lapértesülések szerint tíz napig nem számíthat a játékára Andrea Pirlo vezetőedző.

A sérült középhátvédek helyén Pirlo vélhetően Danilónak szavaz bizalmat, aki alapból inkább a védelem szélén érzi otthonosan magát. A brazil hátvéd kényszerből már Pep Guardiola alatt is kapott lehetőséget középen néhány alkalommal, azon kívül háromvédős rendszerekben számítottak rá belül az edzői. A mostani szezon első felében Pirlo is előszeretettel kísérletezett a hibrid háromvédős felállással, amelyben Danilo játékszituációkhoz igazodva váltogatta pozícióját a középhátvéd és a szélsőhátvéd poszt között.

Javult a Juve az előző meccs óta

Ahhoz viszont, hogy a Ferencváros kihasználhassa a belsővédő páros rutintalanságát, előbb a Juventus középpályáján is át kellene jutni, ami nem ígérkezik egyszerű feladatnak. Cristiano Ronaldo visszatérése óta a torinóiak nem csak eredményességben, de a mutatott játékban is előbbre léptek. A megszokotthoz képest még mindig sok gólt kap a Juventus, de a statisztikák összességében biztatóak, a Cagliari támadójátékát például lenullázta a Pirlo által elrendelt agresszív letámadás.

Rebrov: „Nem csak Cristiano Ronaldóról kell beszélni" | Eurosport

Serhiy Rebrov vezetőedző szerint a Ferencváros számára egy ajándék, hogy kedden a Juventus ellen játszhat a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében. „Nekünk ez egy ajándék, de a legjobbunkat kell nyújtanunk. Benne van a mérkőzésben, hogy hibázunk, az is, hogy kikapunk, de megígérhetem, hogy a maximumot fogjuk nyújtani" - fogalmazott a hétfői sajtótájékoztatón az ukrán szakember, aki elárulta, Botka Endre és Sigér Dávid is a csapattal tartott Torinóba.

"Tetszik az, ahogyan letámadunk. Nagyon agresszívek voltunk a Cagliari ellen, emellett sok gólhelyzetet alakítottunk ki. Jól teljesítettünk az első félidőben, de ahhoz, hogy valódi nagycsapat legyünk, ezt kell 90 percen át hoznunk. Andrea Pirlo valami új dologba kezdett bele, nagyon jó a kapcsolatunk. Magasan letámadunk, számíthat ránk és az a célunk, hogy nagyszerű csapattá váljunk" - nyilatkozta Wojciech Szczesny a találkozót megelőzően, hozzátéve: kemény mérkőzésre számítanak a Ferencváros ellen.

Nem csak Ronaldóra kell figyelni

Rebrov azt is kiemelte, hogy nem csak Cristiano Ronaldóból áll a Juventus. "Hinni kell abban a futballban, amit elterveztünk. A BL-szereplés egy bónusz nekünk, a csoportkör elején senki sem gondolta, hogy tovább kell jutnunk. Azért vagyunk itt, hogy méltóképp képviseljük Magyarországot és a Ferencvárost. A lényeg, hogy nem szabad félnünk. A Juventusban akadnak vezértípusok, Cristiano Ronaldo mellett érdemes megnézni, milyen játékosok alkotják az együttest, elég Moratát megemlíteni. Hinnünk kell magunkban, és játszanunk kell a futballt."

Az olasz sajtó szerint egyébként a portugál klasszis mellett ezúttal a három BL-mérkőzésen négy gólt szerző Morata helyett Paulo Dybalának szavazhat bizalmat Pirlo. Az argentin támadó nehéz időszakon van túl: a szezon elején betegség hátráltatta, a visszatérését követően pedig nehezen lendült játékba, a bajnokságban nem is szerzett gólt. Három héttel ezelőtt viszont a Fradi ellen kiválóan szállt be a padról, és nagyon közel volt a duplázáshoz - ebben csak az akadályozta meg, hogy a második találata hivatalosan Dvali öngóljaként került a jegyzőkönyvbe. 

Hozzászólások