Bajnokok Ligája - Edzője szerint Messi napról napra jobb játékos lesz
Edzője szerint Messi napról napra jobb játékos lesz
Fotó: Europress/AFP

Edzője szerint Messi napról napra jobb játékos lesz

Németh DánielNémeth Dániel
2019/10/24 12:42
Szezon eleji sérülése miatt a szokásosnál lassabban indult be Lionel Messi, ám az utóbbi időben egyre inkább a tőle megszokott szinten játszik. Ernesto Valverde, a Barcelona vezetőedzője nem is hagyta szó nélkül klasszisa kiemelkedő játékát, aki szerinte folyamatosan fejlődik, és olyan természetességgel dönt rekordokat, mintha az könnyű feladat lenne.

Messi a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján gólt szerzett a Slavia Praha elleni párharcban, ezzel ismét történelmet írt: ő lett az első játékos, aki zsinórban 15 idényen keresztül legalább egy gólt szerzett a sorozatban. Egy másik rekordot pedig beállított, ugyanis a prágai volt a 33. csapat, amelyik ellen gólt szerzett a BL-ben, korábban hasonló teljesítményt két Real-klasszis, Cristiano Ronaldo és Raúl mondhatott el magáról. Valverde szerint ez már-már teljesen megszokott Messi esetében. 

"Olyan játékos, aki bármelyik meccset képes eldönteni" - dicsérte játékosát utólag az edző. "Minden egyes nap egyre jobb játékosnak látjuk őt. Ma egy újabb rekordot megdöntött a hihetetlen Leo. Olyan természetességgel csinálja, hogy ez akár könnyűnek tűnhet, holott nagyon is nehéz ilyesmit elérni" - magyarázta az edző. Nem Valverde volt az egyetlen, aki nehezen találta a szavakat Messi teljesítményére, Sergio Busquets hasonlóan magasztosan fogalmazott csapattársa kapcsán.

"Nehezen indult számára ez az év a sérülések miatt. Alapvetően meghatározza a játékunkat, sokszor kerül hozzá a labda. Egyre inkább felveszi a ritmust, ami nem vesz igénybe túl hosszú időt nála, mert ő a világ legjobb játékosa" - jelentette ki a középpályás.

Dicséret illeti a Slaviát is, hiszen Messi nyitógólját követően egyenlíteni tudott Jan Boril révén. Később is csak egy szerencsés, megpattanó lövéssel gyűjtötte be a három pontot a katalán csapat. "Ezeken a mérkőzéseken fontos, hogy tudd, hogyan kell játszani az ellenfél ellen. Nem voltunk eléggé nyugodtak az ellenfél térfelén. Úgy gondolom, több tiszta helyzetünk volt, mint nekik" - értékelt Valverde, aki azt is hozzátette, időnként meg kell szenvednie egy csapatnak a győzelemért, és a Barcelona ezt megtette Prágában. 

Győzelmével kifejezetten előnyös helyzetbe került a Barcelona az F-csoportban, jelenleg - egyetlen 7 pontos csapatként - az első helyen áll ebben a négyesben. Amennyiben a következő fordulóban érvényesül a papírforma, vagyis a katalánok megverik hazai pályán a Slaviát, szinte biztos Messiék továbbjutása, bár a másik két sztárcsapat egyikétől pontot kellene szerezniük, hogy a végére elkerüljék a számolgatást. Az Inter és a Dortmund párharcát pedig érdemes lesz külön figyelni, a németországi mérkőzésen valamelyik csapat lépéselőnybe fog kerülni.

via goal.com

Hozzászólások