Bajnokok Ligája - Csalódást keltő, gólmentes keddi BL-este
Csalódást keltő, gólmentes keddi BL-este
Fotó: Europress/AFP

Csalódást keltő, gólmentes keddi BL-este

Mátrai MárkMátrai Márk
2019/02/19 23:58

Mindkét kedd esti BL-nyolcaddöntő gólnélküli döntetlennel zárult. Az idei szezon legkeservesebb BL-estéjét a sok elpuskázott helyzet, és a támadók rossz döntései jellemezték.

Lyon-Barcelona

A Barcelona kezdett veszélyesebben, ám Messi nem tudta eltalálni a kaput egy 18 méterről leadott szabadrúgást követően. A félidő további részében megmutatta a Lyon, miért is dicsérik őket Európa szerte: gyors, kombinatív játékukkal több nagy helyzetet is kialakítottak, Aouar lövését Ter Stegen védte, Terrier lövését pedig kapufára tolta a német portás. Messi Jordi Alba előkészítését lőtte fölé tiszta helyzetben, majd Dembélé lövését védte szépen Anthony Lopes.

Később Terrier előtt adódott még lehetőség, ám nem született gól az 1. félidőben. A Barcelonának gondot jelentett a Lyon magabiztos labdajáratása, ugyanakkor amikor labdát szereztek, Messi, Dembélé és Suárez veszélyesen indultak be az üres területekre. Mindkét csapat nagyon nyílt játékot játszott, mintha elfogadták volna, hogy nincs más módja a mérkőzés megnyerésének. A Lyon játéka biztató volt, ezért joggal várhatták, hogy a 2. félidőben is magukhoz ragadhatják a kezdeményezést.

A második félidőben azonban a Barca uralta a játékot, és több helyzetet is kialakítottak, ám Lopes, illetve saját rossz helyzetkihasználásuk megakadályozta őket a győzelem kiharcolásában. Valverde teljesen érhetetlenül becserélte Coutinhót Dembélé helyére, aki a legveszélyesebb katalán volt Messi mellett, miközben a helyzeteket elpuskázó és támadásokat megakasztó Suárez végig pályán maradt. Néha elgondolkodik az ember, mivel is érdemelte ki az új szerződését Valverde…

Az eredménnyel elégedett lehet a Lyon, ám a párharc előtt érezni lehetett, hogy ha tovább akarnak jutni, győzniük kellene hazai pályán, mert így muszáj legalább egy döntetlent elérniük a Nou Campban.

 043_dpa-pa_190219-99-55995_dpai.jpg Fotó: Europress/AFP

Liverpool-Bayern München

A Liverpool a szokásos letámadásos focijával kezdett, amit kezdetben labdavesztés nélkül túlélt a német gárda. Adódott egy-egy kisebb lehetőség Salah, illetve a bajorok előtt is, de a félidő derekáig nem forogtak nagyon veszélyben a kapuk. A Liverpool védelmén a labdajáratás során látszott, hogy mennyire hiányzik Van Dijk, Gomez és Lovren, ezért sokszor eladták a labdát a felpasszok során, a Bayern pedig egy idő után csak belehibázott a támadásépítésekbe, kezdett működni az angolok presszingje.

A félidő második felét a Liverpool uralta, Mané előtt adódott főleg lehetőség, ám az eredmény itt is gól nélküli döntetlen volt a félidőben.

A második félidőben többet kezdeményezett a Liverpool, a Bayern nagyon passzív volt a labdával. Csalódást keltőek voltak a hazaiak támadásbefejezései, az utolsó harmadban mindig pontatlanok voltak a passzok, vagy rosszak a cselek.

A Bayern megelégedett a 0-0-val, a visszavágón viszont muszáj nyerniük, kivéve, ha ott is 0-0 lesz az eredmény, ami elég valószínűtlen. A Liverpool sajnálhatja, hogy nem sikerült előnnyel utazniuk Münchenbe, ám ha figyelembe vesszük, hogy egy Fabinho-Matip belsővédő párossal 0,3 várható kapott gólon, és nulla valódi gólon tartották a bajorokat a világ egyik legjobb középcsatárával a soraikban, bizakodva utazhatnak Münchenbe immár Van Dijkkal, és Lovrennel a soraikban.

 

Hozzászólások