Bajnokok Ligája - Semleges pályán folytathatják a francia a klubok a BL-ben
Semleges pályán folytathatják a francia a klubok a BL-ben
Fotó: Europress/AFP

Semleges pályán folytathatják a francia a klubok a BL-ben

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/17 13:41
A labdarúgó Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős Olympique Lyon és negyeddöntős Paris Saint-Germain akár semleges pályára kényszerülhet, amikor a legrangosabb európai kupasorozatot befejezik.
"Ha egy csapat nem rendezhet mérkőzést a saját országában, akkor semleges pályán kell ezt megtennie. Nem látom az okát, hogy a francia hatóságok, miért nem engedik meg, hogy nézők nélkül sor kerüljön találkozókra, de ez a hatáskörömön kívül esik" - mondta Aleksander Ceferin, az európai szövetség (UEFA) elnöke.

A szlovén sportvezető szombaton beszélt arról, hogy az UEFA-nak konkrét tervei vannak az európai futballszezon befejezésére, de akkor még nem árult el részleteket. Bár hivatalosan még nem erősítették meg, a BL-t és az Európa-ligát valószínűleg augusztusban fejezik be, miután a nemzeti bajnokságok és kupasorozatok lezárultak.

A PSG a Borussia Dortmundon túljutva már nyolc között jár a BL-ben, míg az Olympique Lyon hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Juventust, de az olaszországi visszavágóra már nem került sor a koronavírus-járvány miatt. Franciaországban a jelenleg érvényben lévő korlátozások szerint augusztus 31-ig nem lehet sporteseményt rendezni, ezért a pontvadászatot is befejezettnek nyilvánították, az élen álló PSG lett a bajnok.

MTI

Hozzászólások