Bajnokok Ligája - Allegri: nagy csalódás az eredmény, de fordíthatunk
Allegri: nagy csalódás az eredmény, de fordíthatunk
Fotó: Europress/AFP

Allegri: nagy csalódás az eredmény, de fordíthatunk

Horváth DettiHorváth Detti
2019/02/21 10:23

Massimiliano Allegri, a Juventus edzője számára nagy csalódás, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén 2-0-ra kikaptak az Atlético Madrid vendégeként, de csapatát képesnek tartja a fordításra.

Az olasz szakember a mérkőzés után elmondta: kétgólos hátrányról nem lesz könnyű kiharcolni a továbbjutást, amit csak tökéletes teljesítménnyel érhetnek el. "Meg tudjuk csinálni, de hinnünk kell magunkban" - folytatta. Allegri elmondta: az Atlético a második félidőben "agresszívabb játékra" váltott, amivel meglepte őket. "Tudtuk, hogy nehéz az Atlético ellen, mert képes arra kényszeríteni az ellenfelét, hogy lassan és hibával játsszon. Ez a taktikájuk már nyolc éve" - nyilatkozta a spanyol riválisról Allegri.

000_1DO36F.jpg Fotó: Europress/AFP

A győztes együttes vezetőedzője, Diego Simeone azt emelte ki, hogy sikerült az Atléticóra jellemző stílusban futballozniuk, és bátorságot tanúsítottak a kezdőcsapat összeállításánál.

"Sérülésük után bátorság kellett Diego Costát és Kokét egy hónap elteltével ismét a kezdőbe jelölni, de megtettem" - mondta. Az argentin tréner hozzátette: tisztában voltak azzal, hogy a hosszú kihagyást követően egyikük sem lesz képes végigjátszani a mérkőzést, így viszont már a cseréikkel is előre tudtak készülni. A második félidő derekán a kispadról pályára lépő Morata, Lemar és Correa hármas véleménye szerint a csapattársakkal azonnal egy hullámhosszra kerülve "ragyogóan" játszott.

"Nagyszerűen érzem magam, ezek a játékosok jelentik az Atléticót. Ezek mi vagyunk, és ezen nem változtatunk. Ez a mi stílusunk" - nyilatkozta Simeone. Hozzátette: az elmúlt években sem volt könnyű megfelelni a saját magukkal szemben támasztott elvárásnak, de szerda este ismét sikerült így teljesíteniük.

A torinói visszavágót március 12-én rendezik, a madridi mérkőzésen kapott sárga lapja miatt a Juventusból Alex Sandro, az Atlético Madridból Diego Costa és Thomas eltiltott lesz.

(MTI)

Hozzászólások