Bajnokok Ligája - A Spurs klasszis csatára még mindig nem tette túl magát a Tottenham BL-döntős vereségén
A Spurs klasszis csatára még mindig nem tette túl magát a Tottenham BL-döntős vereségén
Fotó: Europress/AFP

A Spurs klasszis csatára még mindig nem tette túl magát a Tottenham BL-döntős vereségén

Takács MártonTakács Márton
2019/07/21 12:57
Harry Kane elismerte, hogy még mindig nem jutott túl a Tottenham Bajnokok Ligája-döntőben elszenvedett vereségén - meg se bírja nézni a finálé felvételét.

Hét hete foszlottak szerte a Spurs BL-győzelemhez fűződő álmai, amikor a sorozat madridi döntőjében a Liverpool 2-0-ra győzött ellenük. A Tottenham csalódást keltett, nem tudta kihasználni lehetőségeit, és Kane azt mondja, még mindig szenved, nem emésztette meg a vereséget. 

"Kemény volt" - mondta az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Harry Kane Szingapúrban, ahol a Spurs vasárnap a Juventusszal találkozik. "Bravúrral sikerült bejutnunk a BL-döntőbe, és természetesen, amikor eljutsz oda, hogy egy ilyen nagy mérkőzést játszhatsz, és nem sikerül a tudásod legjavát adni, az nagyon fájdalmas. Tudtuk, hogy megvan a lehetőségünk, azzal kellett volna élnünk, ezen kell elgondolkodnunk még a nyár hátralévő részében. Ezen nehéz túljutni, de jól haladunk. Már megvan az önbizalmunk, hogy ismét ott lehessünk a hajrában, és hogy ismét egy hasonló szezont produkáljunk."

Harry_Kane_BL.jpg Fotó: Europress/AFP

A 25 éves Kane azt is beismerte, hogy nem akarja újra megnézni a mérkőzést. 

"Még nem néztem vissza. Nem is akarom megnézni. Játékosként tudod, mikor lehetett volna jobban és többet megtenni. Azért is kemény dolog ez, mert valószínűleg ez volt az egyik legnagyobb meccs, amint valaha pályára léphettünk karrierünk során, innen nem könnyű továbblépni. Ez egy olyan tapasztalat, amiből tanulnunk kell, és korábban azt mondtam, ezt nehéz lesz elfelejteni, de azzal a hittel, amivel a csapatunk rendelkezik, tudjuk, hogy képesek vagyunk rá.

Tovább kell lépni. Az ilyen típusú vereségek egy ideig ott maradnak veled, nem hiszem, hogy valaha is teljes mértékben túlteszi magát rajta az ember. Néhány hasonlón átestem már pályafutásom során, de mindez erősebbé és határozottabbá is tesz. Van egy teljes nyarunk, hogy átgondoljuk ezt és továbblépjünk. Úgy gondolom, hogy minden előttünk álló szezon van olyan izgalmas, hogy inkább azon járjon az eszünk, mint a múlton."

Kane kezdőcsapatba állítása nagy vita tárgyát képezte. A június 1-jei BL-döntő előtt április 9-e óta nem lépett pályára, de Mauricio Pochettino menedzser mégis őt jelölte a kezdőbe Lucas Moura helyett, aki az Ajax elleni elődöntő visszavágóján a Spurs hőse volt triplájával. De Kane kiáll Pochettino döntése mellett. 

"Ez foci, ez a játék, amit játszunk, a világ, amelyben élünk. Azt hiszem, mindenkinek van véleménye, ez a helyzet. A főnök hozott egy döntést arról, hogy szerinte mi a legjobb a csapat számára, de nem a mi javunkra sült el jól a dolog. Csapatként azonban mindannyian egymásra figyelünk, és mindig együtt nyerünk és veszítünk, és sajnos ez nem a mi utunk volt."

Kane_Spurs_Pool.jpg Fotó: Europress/AFP

Kane úgy hiszi, a Tottenhamnek - amely 27 pont lemaradással végzett a negyedik helyen a bajnok Manchester City mögött - kiegyensúlyozottabbnak kell lennie, miután 13 vereséget is szenvedett a Premier League előző idényében, ha csökkenteni akarják a különbséget a címvédő és saját maguk között. 

"Minden szezonnak úgy megyünk neki, hogy megpróbáljuk megnyerni, mert eddig még nem sikerült. Nincs kifogás. Csapatként jobban kell dolgoznunk a nagy meccseken és ha lehetőségeink lesznek, ahogy tavaly is, élnünk kell velük. Most kezdődik a kemény munka, az elszántság és az idényre való fókusz, és remélhetőleg megnyerhetjük ezt a trófeát. 

Az elmúlt öt évben erre a pillanatra készültünk. Öt évvel ezelőtt az volt a célunk, hogy az új stadionban játszhassuk a Bajnokok Ligája-meccseinket, sokkal tovább jutottunk, mint azt sokan várták volna tőlünk. De most itt vagyunk, a saját stadionunkban, néhány mérkőzést már játszottunk ott, most pedig saját magunkat kell még felépíteni és fejleszteni. Itt tartunk most, és személy szerint nagyon izgatott vagyok, hogy ismét produkálhatunk egy nagyszerű évadot. 

Nehéz itt ülni, és elmondani egy okot, hogy miért vagy hogyan fogjuk csinálni azt, amit, jobban kell játszanunk, és jobban kell teljesítenünk is. Tudjuk, hogy lehettünk volna ennél jobbak a bajnokságban. Voltak olyan meccsek, amelyek a saját szemszögünkből elfogadhatatlanok voltak, ezért meg kell próbálnunk kiegyensúlyozottabbaknak lenni. Ez a kulcs. Amikor a Cityt és a Liverpoolt nézed, akkor láthatod, az volt az erősségük, hogy 38 fordulón át egységesek és kitartóak voltak, eljött az idő, hogy mi is ezt tegyük."

Kane.jpg Fotó: Europress/AFP

via The Telegraph

Hozzászólások