Bajnokok Ligája - A sokkolt Mbappé nem képes rendesen aludni a PSG BL-kiesése óta
A sokkolt Mbappé nem képes rendesen aludni a PSG BL-kiesése óta
Fotó: Europress/AFP

A sokkolt Mbappé nem képes rendesen aludni a PSG BL-kiesése óta

Takács MártonTakács Márton
2019/03/10 16:41

A Paris Saint-Germain támadója, Kylian Mbappe bajban van az alvással, amióta szerdán csapata kiesett a Manchester Uniteddel szemben a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A 20 éves szélső nem volt képes gólt lőni a párharc párizsi visszavágóján, több nagy helyzetét is elrontotta, a PSG pedig az idegenben szerzett kétgólos győzelmét leadva 3-1-es vereséget szenvedett hazai pályán és idegenben szerzett több góllal az MU jutott tovább. Marcus Rashford kései büntetője, melyet Presnel Kimpembe kezezése miatt utólag, a VAR alapján ítélt meg a játékvezető, nagyon keményen érintette, felért egy ütéssel a francia csapat tagjainak számára.

"Teljesen kába vagyok, nincsenek szavak erre" - mondta Mbappé a TF1 Telefoot című magazinjában. "Nem nagyon tudok aludni azóta, és valószínűleg így vannak ezzel a többiek is. Nagyon nehéz ez. Keményen dolgoztunk, mégis kiestünk. Rendkívül csalódott vagyok. De a futball is megy tovább. Megpróbálunk össpontosítani és rendesen befejezni a szezont."


"A szurkolók velünk voltak. A stadion tele volt, a drukkerek is végezték a dolgukat, mögöttünk álltak, varázslatos hangulatban játszhattunk, de tönkretettük a bulit. Nem akartuk lerombolni, amit felépítettünk, de mégis megtettük. Bonyolult a helyzet, a történtek után sok ember kételkedik bennünk. Azonban én még hiszek ebben a projektben. Biztos vagyok benne, hogy még elérünk valami jót a klubbal a szurkolóink támogatásával. Remélem, hogy ők továbbra is mellettünk állnak majd. Tennünk kell valamit miattuk is."

Mbappé nem adja fel, és arról is beszélt, hogy az sem mindegy, hogyan fejezik be a szezon hátralévő részét. 

"Úgy gondolom, hogy együtt ismét el tudunk mozdulni a helyes irányba, és jó kérdéseket tudunk feltenni. El tudunk érni valami fontosat a jövőben. Dolgozunk tovább, mert ez minden, amit biztosan megtehetünk. Napról napra próbálunk fejlődni, hogy ne mondhassuk el, hogy valamit kihagytunk. A lehető legjobb módon kell lezárnunk ezt az idényt, és ennél is jobban felkészülni a következő évadra."

Mbappé, akit a Real Madriddal és a Barcelonával is hírbe hoztak, ragaszkodik ahhoz az elképzeléséhez, miszerint kitart jelenlegi klubja, a PSG mellett annak ellenére, hogy ezúttal sem sikerült bejutni a BL-negyeddöntőbe. 

"Biztos vagyok benne, hogy itt leszek jövőre is. Ez a történtektől függetlenül így lesz. A kialakult helyzet nem változtatott a klubhoz fűződő személyes viszonyomon. Tiszta sor."

Eközben Presnel Kimpembe azt mondta, hogy az önteltség vezetett a PSG sokkoló vereségéhez.

"Az Old Traffordon elért 2-0-s győzelmünkkel összehasonlítva azt mondhatom, hogy a visszavágóra a megelégedettség lett rajtunk úrrá, az nem ugyanaz a PSG volt, mint Angliában. Olyan dolog történt, amit nem engedhetünk meg magunknak többször. Nagyon fájdalmas dolog ezt átélni. De sikerre éhesnek kell maradnunk, ez a legfontosabb most. Megint veszítettünk, de azt, ahogy most elbuktunk, nem akarom, hogy többé megtörténjen velünk. Fel kell emelnünk a fejünket, ami nem lesz könnyű, de még ott a Ligue 1 és a Francia Kupa, amelyek szintén fontosak a számunkra. Mindenki azt hiszi, hogy ezekben a sorozatokban könnyű diadalmaskodni, pedig soha nem az."

A PSG lett az első csapat a BL-ben, amelyik egy párharcban elért 2-0-s idegenbeli siker után kiesik a sorozatból. Ráadásul ez két évvel azután történt, hogy a Barcelonától 6-1-re kaptak ki egy 4-0-s hazai győzelmet követően. 

"Párizsi vagyok. Ha nem lennék futballista, és nem lehettem volna ott a pályán szerdán, akkor ott álltam volna az Auteuil-kanyarban, és szurkoltam volna a csapatnak. Fájdalmas, ami történt, jól tudom, mit érezhetnek most a drukkereink. Láttam a dühüket. Megértem és el is fogadom. Szerda óta az érzéseim a csalódottság és a düh közötti skálán mozognak. Természetesen még nem vagyok túl a történteken, ahogy a szurkolók és a csapat többsége sem. Nehéz lesz túljutnunk ezen. Ez a meccs elkerülhetetlenül ott marad a gondolataink között, de a szezon hátralévő részére félre kell tennünk a csalódottságunkat."

via ESPN


Hozzászólások