Bajnokok Ligája - A Liverpoollal 2005-ben 0-3-ról BL-t nyerő Benitez szerint az nagyobb fordítás volt, mint a Barca kiejtése idén
A Liverpoollal 2005-ben 0-3-ról BL-t nyerő Benitez szerint az nagyobb fordítás volt, mint a Barca kiejtése idén
Fotó: Europress/AFP

A Liverpoollal 2005-ben 0-3-ról BL-t nyerő Benitez szerint az nagyobb fordítás volt, mint a Barca kiejtése idén

Takács MártonTakács Márton
2019/05/15 11:14

Rafa Benitezt nem nagyon hatotta meg a Liverpool földöntúli győzelme a Barcelona ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének második felvonásán, szerinte a Pool fordítása a BL 2005-ös döntőjében a Milan ellen sokkal lenyűgözőbb eredmény.

Benitez mosolyogva védi meg liverpooli menedzseri időszakának legnagyobb eredményét, meg van győződve arról, hogy igaza van, azzal érvelve, hogy a Liverpool otthon játszott a Barcelona ellen, amikor 4-0-ra nyert, és a saját csapata a finálé vége előtt 45 perccel még 0-3-as hátrányban volt Isztambulban 14 évvel ezelőtt. 

A spanyol még mindig élesen fogalmaz, és bár dicséri Jürgen Klopp csapatát, nem tudott ellenállni annak, hogy rávilágítson arra a tényre, hogy ő meg is nyerte a BL-döntőt, amikor ő volt a főnök az Anfielden, sokkal kevesebb pénzt költve, mint mostani utódja. 

Liverpool_.2005_BL.jpg Fotó: Europress/AFP

"Az én visszatérésem nagyobb volt, ez tiszta sor." - mondta Benitez. "Volt egy szavazás is a Sky Sportson. Ugyan már, esély nincs rá, hogy a Barcelona kiejtése legyőzze a 2005-öst. 45 percünk volt rá, hogy fordítsunk 0-3-ról a legerősebb csapat, az AC Milan ellen, mérföldekre bárkitől, a Milan drukkerei boldogan énekeltek a szünetben, aztán kimentünk a pályára, és hat perc alatt szereztünk három gólt, Dudek bravúrokat mutatott be a kapuban, aztán jön a hosszabbítás és a büntetőpárbaj."

"Volt ennél nagyobb dolog? Ugyan már. Elmondanám, hogy egy török barátom, aki ott volt, azt mondta: 'Figyelj, egyszer majd elemezzük ki ezt a meccset.' A Liverpool idén nagyszerű mérkőzést játszott a Barcelonával. Egy dolog a fordítás és az atmoszféra, az érzelmek, de esély nincs rá, hogy ez megelőzné Isztambult. Ha megnyernék a trófeát, az egy fantasztikus eredmény lenne mindezek után, de tényleg nem akarok túl sokat beszélni erről. Nagyon jól teljesítettek a hét közepén, nagyszerű teljesítményt nyújtottak, de Isztambul egy más kávéház."

Benitez_Klopp_2.jpg Fotó: Europress/AFP

Benitez reméli, hogy a múlt heti eredmények megerősítik, hogy a Premier League a világ legerősebb bajnoksága, de azt nem gondolná, hogy önmagában az a tény, hogy négy angol klub került be a két nemzetközi kupasorozat döntőjébe, hosszú távon dominanciát biztosítana az ország klubjainak.

"Úgy vélem, hogy ez lenyűgöző eredmény. Gratulálok mind a négy angol klubnak, ilyenre még sosem volt példa ezelőtt. Az elődöntők ráadásul kiváló mérkőzéseket hoztak. A Premier League a világ legerősebb bajnoksága, kiváló játékosokkal és nagyon jó menedzserekkel. De ha minden évben ilyen dominanciája lenne az angol egyesületeknek, az rosszul is elsülhet. Ha csak egy évben, akkor talán nem. Biztos vagyok benne, hogy jövőre versenyképesebbek lesznek a többi európai országból érkező csapatok."

via The Telegraph

Hozzászólások