Bajnokok Ligája - A csúfos kiesés ellenére bízik edzőjében a PSG tulajdonosa
A csúfos kiesés ellenére bízik edzőjében a PSG tulajdonosa
Fotó: Europress/AFP

A csúfos kiesés ellenére bízik edzőjében a PSG tulajdonosa

Németh DánielNémeth Dániel
2019/03/07 20:04
Nasser Al-Khelaifi, a Paris Saint-Germain tulajdonosa elmondta, csalódott csapata szerdai BL-búcsúja miatt, ugyanakkor változatlanul bízik Thomas Tuchelben. Hozzátette: nem ért egyet azzal, hogy véget ért a PSG számára az idény, hiszen még tart a francia bajnokság és a kupában is érdekelt a klub.

Utóbbit azért nehéz túlzottan komolyan venni, hiszen a bajnokságot lényegében már megnyerte a fővárosi klub - 17 ponttal vezet az egy meccsel többet játszó Lille előtt - a kupa presztízse pedig a legtöbb országban egyébként is elenyésző. Tuchel kapcsán viszont alighanem igazat mondott a tulajdonos, nem is lenne sok értelme egy év után meneszteni a német szakembert.

"Bízom Thomasban. Még nincs itt az ideje döntéseket hozni, mert higgadt fejekre lesz szükség. Meg kell nyugodnunk, majd fel kell mérnünk, milyen igényei vannak az edzőnek. Ez nagyon fontos. Csalódottak vagyunk az eredmény és a teljesítmény miatt. Nem értem a dolgot, az Old Traffordon remekül játszottunk, otthon pedig két gólt is ajándékoztunk."

"Őszintén mondom, értetlenül állok az előtt, hogy miért teljesítettünk így a saját szurkolóink előtt. De nincs még vége a szezonnak, ott van a Ligue 1 és a Coupe de France" - magyarázta Al-Khelaifi. "Mindenkit sokkolt az eredmény. A futball nem matematika, az egy meg egy nem kettő. Miután bekaptuk az első gólt, éreztem, ahogyan bekúszik a félelem."

Tuchel a meccs után arról beszélt, kicsit szigorúnak érezte a bíró döntését, de kiállt a videóbírózás mellett. "Ha egy ilyen mérkőzést veszítünk el, az rettenetes és kegyetlen, mert a 180 percnyi játék alapján nem ezt érdemeltük. A kezezéseknél mindig sok szempontot kell figyelembe venni. Vannak, akik ugyanazt az esetet annak látják, mások nem. A lövés nem találta volna el a kaput, így a büntető befújása kemény ítélet volt."

via goal.com

Hozzászólások