Nemzetközi - Az OM 30 millióért hozta haza Payetet
Az OM 30 millióért hozta haza Payetet
Fotó: om.net

Az OM 30 millióért hozta haza Payetet

Takács MártonTakács Márton
2017/01/30 13:27

Az Olympique Marseille klubrekordot jelentő 30 millió euróért hozza vissza Dimitri Payetet a West Ham United labdarúgócsapatától.

A londoni egyesület nem csinált rossz vásárt Payettel, ugyanis két és félszer annyi pénzt kapnak érte, mint amennyiért leigazolták. A francia válogatott csatár 2015-ben szerződött a kikötővárosiaktól a szigetországba, de két hete közölte, hogy a téli átigazolási időszakban távozni kíván, és nem volt hajlandó pályára lépni a Crystal Palace elleni bajnoki mérkőzésen. Dimitri Payet a tavalyi franciaországi Európa-bajnokságon ezüstérmes házigazdák és a torna egyik legjobb játékosa volt, az Eb álomcsapatába is bekerült.

Az átigazolásról megkérdeztük az Allez l’OM, az első magyarországi OM-csoport és blog szerkesztőjét, Kovács Dávidot, akit a SportKlubon és a DigiSporton is láthattunk, láthatunk szakértőként szerepelni.

 

"Ez a klub számára egy fontos lépés. Kicsit benne van, hogy visszaszerezték kvázi "elrabolt" értéküket - egészen röhejes 14 millió euróért vette meg két éve a West Ham -, valamint a jövő nagy marseille-i terveit is felvezeti. Payet a klub veretes történelmének legdrágább igazolása lett, ami remekül példázza az ősszel megérkező új amerikai tulajdonos törekvéseit. Payet személy szerint olyasvalaki, akit angol összefoglalókban, válogatott meccseken büszkén figyeltek az OM-szurkolók az elmúlt években, mondván, mégis a mi kutyánk kölyke. Épp ezért nagy büszkeség a visszahódítása az elmúlt években a francia labdarúgást legfőképp kiszipolyozó angoloktól. Márciusban harmadik ixébe lép, és amennyire az első fotókból kivettem, nincs élete formájában. Mindezektől függetlenül, ahogyan egész Marseille és az OM, ez az igazolás is épp annyira szól elsősorban a szenvedélyről, emóciókról.

(MTI+ Hosszabbítás)

Hozzászólások