Nemzetközi foci - Alaba és Fenninger
Alaba és Fenninger

Alaba és Fenninger


2014/10/31 12:47

Ausztriába nem feltétlenül naptári évben gondolkoznak az év sportolója szavazásokon, talán ennek is köszönhető, hogy már október végére ismertté vált, hogy kik lettek 2014 legjobbjai. Túl sok meglepetést nem okozott, hogy a szocsi olimpián is jól szereplő téli sportolók végeztek az élmezőnyben, ugyanakkor az egyéni győzelem vonatkozásában megismétlődött a tavalyi eredmény. A férfiaknál a német bajnok és kupagyőztes Bayern München labdarúgója, David Alaba, a hölgyeknél pedig az alpesi síző Anna Fenninger kapta a legtöbb voksot idén is.

Az 1949 óta zajló szavazáson Alaba a fiúknál a sorozatban harmadszor is összetett Világkupát nyerő Marcel Hirschert, valamint Mario Mattot és Matthias Mayert előzte meg. Érdekesség, hogy Alaba és Hirscher között 460 leadott voks után végül csak egyetlen pont (1193-1192) döntött. Alaba az osztrák férfiak között Hermann Maier 1998-2001 közötti négyes sorozata után az első, aki megismételte előző évi győzelmét. A hölgyeknél a címvédő Fenninger mögött a szintén olimpiai bajnok snowboardos, Julia Dujmovits, valamint Marlies Schild és Nicole Hosp zártak a voksolásánál.

A legjobb csapatok listáján az osztrákoknál a 470-es hajóosztályban világ- és Európa-bajnok Lara Vadlau és Jolanta Ogar vitorlázó-duó végzett az élen, ők az osztrák biatlon váltót és a síugró válogatottat előzték meg. Az év felfedezettje a januári Négysáncversenyt nagy meglepetésre megnyerő síugró, Thomas Diethart lett, megelőzve a tornász Vinzent Höcköt és az úszó Lisa Zaisert is. A csütörtöki díjátadó alkalmával különdíjat kapott (ráadásul egykori nagy riválisától, Maria Höfl-Rieschtől vehette át) az osztrákok nyáron visszavonult szlalom klasszisa, Marlies Schild, akit a bécsi közönség felállva tapsolt meg.

Hozzászólások