Nemzetközi - A PSG a francia bajnok
PSG
Fotó: Europress/AFP

A PSG a francia bajnok

HosszabbitásHosszabbitás
2020/04/30 19:32

A Francia Labdarúgó Liga csütörtökön a Paris Saint-Germainnek ítélte a bajnoki címet, miután Edouard Philippe miniszterelnök kedden befejezettnek nyilvánította valamennyi profi sportág 2019/20-as idényét.

A PSG, amelynél Löw Zsolt a másodedző, 12 pontos előnnyel vezetett a második Olympique Marseille előtt a Ligue 1-ben, amikor a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a sorozatot, amiből még tíz forduló volt hátra. A Bajnokok Ligájában negyeddöntős fővárosiak így az elmúlt nyolc idényből hetedszer végeztek az élen, összességében kilencedszer lettek bajnokok.

A liga arról is döntött, hogy az élvonal utolsó két helyezettje, az Amiens és a Toulouse kiesett, míg a másodosztály két legjobbja, a Lorient és a Lens feljutott. Ugyanakkor az első osztály 18. és a másodosztály harmadik helyezettje közti osztályozó elmarad.

"Lehetnek még fellebbezések, de a döntéseink szilárdak" - mondta Didier Quillot, a liga vezetője, aki hozzátette, az európai szövetségnek (UEFA) május 25-ig kell elküldeniük a következő szezon nemzetközi indulóit.

MTI

Hozzászólások