Nemzetközi foci - 6 milliárdot a lyukas hálóért
6 milliárdot a lyukas hálóért

6 milliárdot a lyukas hálóért

Szathmári AttilaSzathmári Attila
2014/05/11 20:26

Október 18-át írtunk. Ekkor esett meg a Bundesliga szezon legemlékezetesebb pillanata. Történt, hogy Kiessling fejesre szánta el magát, a háló rezdült, a „gólszerző” előbb tétova mozdulatot tett, majd hagyta magát sodródni az árral, és úgy viselkedett, ahogy ilyen helyzetben illik. Örült. Ujjongott. Mosolygott. Hiszen gólt szerzett. Csapata pedig nyert, 2-1-re.

Apró szépséghiba, hogy a gól nem volt gól, a győzelem pedig nem lett volna győzelem. A játékvezető nem vette észre, hogy a háló lyukas volt, amin keresztül a labda oldalról a kapuba juthatott. A meccs eredményét a Hoffenheim fellebbezése ellenére helyben hagyták.

Viszont, így lehetett egy szimpla bajnokiból még a focit messzire elkerülő emberek számára is esemény egy Bundesliga mérkőzésen. Mert utána több millióan megnézték a „fantom-gól”-t.

Azt nem tudjuk mi történt szegény hálóval. Hogy a fűnyírótraktor hátsó kerekének felfüggesztése akadt-e bele. Vagy a labdaszedő srácok meccs előtt, brahiból tépték meg egy kicsit, esetleg egy vándormadár nézte izgalmas falatnak. Igazából édes mindegy.

Egy dolgot viszont tegnap megtudhattunk. Mennyit is ért ez a lyukas háló valójában.

6 milliárd forintot.

Mert a Leverkusen egy ponttal előzte a Wolfsburgot.

A lyukas háló kettőt ért.

No meg Bajnokok Ligáját.

Hozzászólások