Foci - Nem mindegyik manchesteri legenda lett sikeres edző
Nem mindegyik manchesteri legenda lett sikeres edző
Fotó: Europress/AFP

Nem mindegyik manchesteri legenda lett sikeres edző

Rév DánielRév Dániel
2019/03/14 20:45
Miközben Manchesterben minden United-szurkoló Ole Gunnar Solskjaer edzői munkájáról áradozik, nem minden "Ferguson-bébi" fut be hasonlóan sikeres edzői időszakot. Paul Scholes például 31 nap után távozott a negyedosztályú csapatától.

A 44 éves egykori manchesteri és angol válogatott középpályás február 11-én vette át a League Two-ban, az angol labdarúgó hierarchia negyedik osztályában szereplő Oldham Athletic vezetőedzői pozícióját. A csapat tavaly esett ki a League One-ból, és a 14. helyen állt, amikor Scholes megérkezett. Először úgy tűnt, hogy akár egy újabb szép történetnek lehetünk szemtanúi, hiszen az első mérkőzésén az Oldham 4-1-re kiütötte a Yeovil Townt.

Azóta azonban hat mérkőzésen át maradt nyeretlen a csapat, mindössze három pontot sikerült szerezni, és bár ugyanúgy a 14. helyen áll az Oldham, mint Scholes érkezése előtt, már csak matematikai esélye maradt egyből visszajutni a harmadosztályba. Hogy pontosan mi volt a probléma, arról Scholes sem nagyon beszélt:

Sajnos világossá vált, hogy nem fogok tudni úgy dolgozni, ahogy szerettem volna, azon körülmények között, amelyek létezését elhitették velem az érkezésem előtt. Legalább a szerződésem 18 hónapos időtartamát szerettem volna kitölteni annál a klubnál, aminek egész életemben szurkoltam. A drukkerek, a játékosok, a családom és a barátaim tudják, hogy mennyire büszke és izgatott voltam, amikor megkaptam ezt a feladatot.

Scholes tehát 31 nap után, önszántából távozott első edzői megbizatásából. Kérdés, lesz-e második.

Hozzászólások