Foci - Nem kellett kockáztatni
Nem kellett kockáztatni
Fotó: Europress/AFP

Nem kellett kockáztatni

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/12/10 19:48

Meglepődött valaki a Juventus tegnapi esti játékán?

Ugye, hogy nem.

Tipikus olasz hozzáállás: fő a biztonság, 0-0-val is továbbmegyünk.

De mi volt a Juve számára a legfontosabb? Természetesen a nyolcaddöntő. Carlos Tévez fogalmazta meg jól a lényeget: "A BL még csak most kezdődik."

Szóval a mutatott játékot jelen esetben nem szabad - és nem is kell - számon kérni. Tavaly Contéval nem sikerült túlélni a csoportkört, most Allegrivel igen.

Az pedig másodlagos, hogy ezzel a 0-0-val a Real Madrid mellett a Bayern München és a Chelsea is a Juventus ellenfele lehet.

A Gazzetta szerint Gigi Buffon volt az Atletico elleni találkozó legjobbja. A Juventus 2013 áprilisa óta (6 meccse) nem kapott ki hazai pályán a BL-ben

"Nyerni akartunk, de nem lett volna okos túlzottan sok kockázatot vállalni. Hisz tovább kellett jutnunk." - mondta Allegri.

A Gazzetta szerint 7-es osztályzattal Gianluigi Buffon volt a meccs legjobbja (vagyis egy kapus, ami azért jelzésértékű), ugyanakkor Llorente és Pereyra mintha pályán sem lett volna. A Juventus továbbjutott és erre a Romának is minden esélye megvan. Ehhez ma este elég legyőzni a Manchester City-t.

93 - Egészen fantasztikus 93%-os passzpontossággal zárt a Juventus az Atletico elleni mérkőzést. 

"Ez a Juventus bárkire veszélyes lehet." - mondta Diego Simone a lefújás után, aki több szállal kötődik Olaszországhoz. Négy kiváló évet húzott le a Lazioban (az emlékezetes 2002. május 5-én lejátszott Inter elleni meccsen gólt lőtt..) és európai edzői pályafutását is olasz klubnál (Catania) kezdte.

Csak bízni lehet benne, hogy nem akart túlzottan udvariasan nyilatkozni.

 

3 - Tegnap Torinóban mindössze harmadik alkalommal fordul elő, hogy Bajnokok Ligája mérkőzésen egyik edző sem cserélt.

Hozzászólások