Foci - Nagy bajban Ronaldinho
Nagy bajban Ronaldinho
Fotó: Europress/AFP

Nagy bajban Ronaldinho

HosszabbitásHosszabbitás
2019/07/30 21:18
Cafú után újabb legendás brazil játékos került balhés pénzügyi válságba. Ronaldinho szinte mindent megélt eddigi 39 éve során, most azonban új helyzettel kell szembesülnie. 

Történt ugyanis, hogy a brazil hatóságok lefoglalták a 2005-ös Aranylabdás 57 ingatlanját, emellett elkobozták brazil és spanyol útlevelét is. Ronaldinho a hírek szerint illegálisan építtetett mólót Porto Alegre-i tavi házánál, csak éppenséggel "elfelejtette" befizetni az ehhez járuló környezetvédelmi bírságokat, továbbá egyéb büntetésekkel, adókkal tartozik például a helyi önkormányzat és más hitelezők felé. 

Mindeddig sikertelenül próbálták behajtani az illetékeket a legjobb éveit a Barcelonánál töltő zsonglőrőn, az egyre halmozódó fizetendő összeg azonban nem kevés, összesen 17,3 millió brazil reálra (1,3 milliárd forint) rúg. Az esetet immár a Porto Alegre-i ügyészség vizsgálja, ám nehezítő tényező lehet, hogy a 2018 óta húzódó procedúra alatt már másodszor történik meg vele, hogy bevonják útlevelét - az első alkalommal még megúszta, most komoly szankciók várhatnak rá. 

Érdekesség, hogy Ronaldinho vagyonát átszámolva bő 30 milliárd forintra becsülik, így a rá váró jogi procedúrán túl legalább az adósságok törlesztése nem fog neki gondot okozni - főleg, hogy az Instagram-oldalán megjelenő egy posztjának hirdetéséért mintegy 52 millió forintnak megfelelő összeget fizetnek neki...

Szerző: Nagy Benjámin

Hozzászólások