Foci - Mourinho válogatna
Mourinho válogatna
Fotó: Europress/AFP

Mourinho válogatna

HosszabbitásHosszabbitás
2019/02/26 11:37

A következő szezon kezdetéig visszatérne a vezetőedzői munkához a portugál José Mourinho, aki "empatikus és ambiciózus" egyesületnél akar dolgozni, mert szerinte csak így lesz képes megfelelni a modern futball kihívásainak.

Az 56 éves szakembert decemberben, két és fél év után menesztették a Manchester Unitedtől, és most a Telegraphnak azt nyilatkozta, egy olyan klubnál képzeli el a jövőjét, ahol nincsenek "belső konfliktusok". A portugál edzőnek a Unitednél több nézeteltérése is akadt a csapat világbajnok francia középpályásával, Paul Pogbával, az MU tulajdonosai pedig végül az eredménytelenség miatt bontottak vele szerződést.

"A játékosok mai generációja nemcsak egyszerűen futballistákból áll, mindegyikük mögött ott van a család, az ügynök, a személyi kísérő, a kommunikációs igazgató, ezek a személyek mind zavaró tényezők" - jelentette ki a tréner, és hozzátette: "ha nincs jelen az empátia a klub struktúrájában, akkor rengeteg ellentmondásos helyzet alakul ki, és ez nagyon-nagyon megnehezíti a munkát".

"A másik feltételem az, hogy a klubnak legyenek ambíciói. Hosszú távra tervezek, de olyan emberekkel szeretnék együtt dolgozni, akiket kedvelek, és szeretem velük a közös munkát, valamint azonos a gondolkodásunk" - zárta a jövőjével kapcsolatos nyilatkozatot Mourinho, aki az FC Portóval aratott 2004-es Bajnokok Ligája-győzelem után dolgozott a Chelsea-nél, az Internazionalénál - amellyel szintén BL-t nyert - és a Real Madridnál is, és ebben az időszakban húsz trófeát nyert.

Hozzászólások