Foci - Mourinho is Solskjaert dicséri a BL továbbjutás után
Mourinho is Solskjaert dicséri a BL továbbjutás után
Fotó: Europress/AFP

Mourinho is Solskjaert dicséri a BL továbbjutás után

Klein RékaKlein Réka
2019/03/08 21:25
Jose Mourinho szerint a Manchester United elképesztő győzelme a Paris Saint-German ellen a Bajnokok Ligájában bizonyítja, hogy Ole Gunnar Solskjaer milyen hatással is van a csapatra.

Mourinho korábbi csapata ezzel ott van a negyeddöntőben az első számú európia kupasorozatban, öt év után először. A portugál pedig nem győzte dicsérni norvég utódját.

A United drámai továbbjutását Mourinho egy másik korábbi klubja, a Real Madrid sokkoló, Ajax elleni kiesése előzte meg. Az egykori „Special One-t” arra kérték, hogy válassza ki a saját Special One-ját, vagyis azt a személy, aki a legjobban lenyűgözte a hétközi európai meccsek során.

Ha játékosokról beszélünk, akkor Dusan Tadic jut először eszembe, mert kulcsszereplő volt azon a csodálatos meccsen” – idézi a portugált a Sky Sports. „De úgy gondolom, hogy függetlenül a teljesítményektől, az Ajax és a Manchester United eredményei elképesztő eredmények. Ha a rossz napokon az edzőké a felelősség, akkor a jó napokon is az övék. Szóval számomra az Ajaxból Erik ten Hag, a Manchester Unitedből pedig Solskjaer volt a legjobb. Lenyűgöző eredmények, amiért övék az érdem.”

A Real Ajax elleni veresége, valamint az egy héten belül két elbukott El Clasico után Santiago Solarin egyre nő a nyomás.

075_bottanelli-notitle181107_np6t8.jpg Fotó: Europress/AFP

A korábbi Real elnök, Ramon Calderon szerint Mourinho lehet a klub első választása, ha edzőváltásra kerülne sor, de az 56 éves edző, aki 2013-ban távozott Madridban, nem esett kétségbe, hogy nincs munkája.

„Őszintén, nem tudom. A találgatások csak találgatások” – mondta Mourinho. „Sosem titkoltam, hogy ez most egy nagyon nyugodt helyzet. Nem akarok minden áron dolgozni. Tanulok és olyan dolgokat csinálom, amiket nem tudok olyankor, amikor dolgozom. Most a kamerának ezen az oldalán vagyok, ami számomra is egy jó nézőpont.

Nem tudom, talán abban reménykedek, hogy nyáron lesz munkám. Boldogan fogok munkába állni a következő előszezonban. De most nincs mit mondanom. Megígérem, amint lesz, azt tudni fogják” – zárta.

Hozzászólások