Foci - Milá-NO
Milá-NO
Fotó: Europress/AFP

Milá-NO

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/11/04 23:17

Nem megy az Internek.

Ebben a kijelentésben nincs semmi újdonság.

De most már a Milan is elkezdte másolni a városi riválist.

Inzaghi csapata hétvégén a Palermotól kapott ki hazai pályán, gyakorlatilag értékelhető kapura lövés nélkül.

Mazzarri egyenesen két meccses ultimátumot kapott, ha szeretné megtartani az állását.

Mindkét klubnál a harmadik hely megszerzése a cél, és mindkét csapat válságban van.

De mivel van a gond? Védekezés, támadás, esetleg az edző személye jelenti a legkomolyabb problémát? Négy fő szempont figyelembevételével - és persze a Gazzetta segítségével -  megpróbálunk válaszolni.

1, Védelem

Milan: Ezzel a csapatrésszel már nyáron is voltak gondok, most előjöttek a régi "beidegződések". Komoly helyezkedési hibák, figyelmetlenségek, és egy rögzített játékhelyzetek után komolyan zavarba hozható hátsó sor. Inzaghi túl sokat foglalkozott az edzéseken a támadójátékkal.

Inter: A védelem feltűnően sokszor kap gólt a meccsek elején (Parma, Palermo, Fiorentina), Vidic szereplése eddig komoly csalódás. Kényszerűségből Juan Jesus, és néha Ranocchia sem játszik a megszokott helyén. Mazzarri már mindent megpróbált, talán a 3 védős megoldás lesz célravezető.

A Milannak csak 1 olyan meccse volt a szezonban, amikor nem kapott gólt. Legutóbb a Palermo 2-0-ra nyert a San Siroban

2, Középpálya

Milan: Montolivo hiánya nagyon érezhető, talán ő lesz a legkomolyabb téli erősítés. 4-3-3-as felállás esetén, a Poli-De Jong-Muntari triónál, kreatívabb is elképzelhető lenne.

Inter: Mazzarri itt már sok mindennel próbálkozott. Kezdett két irányítani képes játékossal (Kovacic és Hernanes) de akkor Medelre hárult az átlagosnál is komolyabb védekező feladat. A szélen játszók keveset segítettek, és sokszor hiányzik a labda nélküli mozgás. Márpedig-e nélkül Kovacic sem "használható" igazán.

Két forduló múlva, november 23-án rendezik a milánói városi derbit.

3, Támadósor

Milan: Ezzel sokáig nem volt komolyabb gond, de az előző 3 körben a Milan csak 9 kapuralövésig jutott. Utoljára Veronában volt igazán meggyőző a támadójáték. Honda visszaesett, és a jövőben Meneznek sem kellene ennyire öncélúan játszani. Torres megkapja a bizalmat (8 meccs/487 játékperc), de adós a gólokkal.

Inter: Palacio eddig semmit nem tett be a közösbe, Icardi egyedül kevés. Nagyon hiányzik egy tartósan egészséges Osvaldo. Talán az EL fényében hiba volt még egy minőségi támadó nélkül nekivágni az idénynek.

4, Az edzők

Milan: Inzaghi a tragikusan sikerült felkészülési meccsek után egyszer már összehozta a csapatot, amely most 3 kör alatt mindent lerombolt. Ez a Milan még nincs kész. Ezt mutatja, hogy Pippo már 10 különböző kezdőt küldött pályára a szezon során. A bizalom él (a Milan 4 ponttal jobban áll tavalyi önmagánál), de Inzaghi most először irányít felnőtt együttest.

Inter: Hiányzik a Mazzarrira korábban mindig is jellemző stílus. Ez oda vezetett, hogy az edző most 2 meccses ultimátumot kapott. Az előzetesen kitűzött célokat a korábbi állomáshelyein (Reggina, Napoli) mindig elérte, most a 3. helyre kellene odaérnie az Interrel. Az sem segítette a munkáját, hogy sok meghatározó emberre - Nagatomo, Guarin, Osvaldo - sérülés miatt jó ideig nem számíthatott. 

 

A két csapat játékosainak osztályzatátlaga, tíz forduló után. (Grafika: Gazzetta)

 

Hozzászólások