Foci - Miért nem örülnek Morata érkezésének az Atletico Madrid szurkolói? 
Miért nem örülnek Morata érkezésének az Atletico Madrid szurkolói? 
Fotó: Europress/AFP

Miért nem örülnek Morata érkezésének az Atletico Madrid szurkolói? 

Klein RékaKlein Réka
2019/01/31 15:34

A Chelsea fiaskó után Alvaro Morata visszatér ahhoz a klubhoz, ahonnan elindult. Sok szurkoló bosszús emiatt, és ennek nem csak a realos kötődés az oka.

Amíg a legtöbb Atletico Madrid-rajongó izgatott Morata érkezése miatt, néhányan hangot adtak nemtetszésüknek a klub januári igazolásaival kapcsolatban, az Atletico legutóbbi hazai meccsén:

„Kevesebb Moratat és több Borja Garcest!”

A Chelsea csatára, miután a Stamford Bridge-n töltött ideje kiábrándítóra sikerült, kölcsönben tér vissza Spanyolországba, méghozzá azért, hogy visszaszerezze azt a formáját, ami annak idején bajnoki címhez és Bajnokok Ligája győzelemhez segítette a Real Madridot 2017-ben.

A klub ultrái voltak a leghangosabb a legutóbbi, Getafe elleni hazai bajnokin, és arra buzdították Diego Simeonet, hogy inkább a klub fiatal játékosaival próbálja megoldani a gólszerzési problémát. Morata érkezése ugyanis  azt jelenti, hogy az olyan fiatal támadóknak, mint amilyen Borja Garces és Victor Mollejo, továbbra is kevesebb lehetőség fog jutni az első csapatban, még úgy is, hogy Gelson Martinst kölcsönadták a Monaconak, és valószínűleg Nikola Kalinic is távozni fog.

Simeone mindkét fent említett fiatalnak lehetőség adott az első csapatban való bemutatkozásra ebben a szezonban. Azonban Mollejo csak kétszer lépett pályára, akkor is a kispadról. Graces pedig a szeptemberi Eibar elleni debütálása óta nem játszott az első csapatban.

Fotó: Europress/AFP

A szurkolókat pedig frusztrálja, hogy a saját nevelésű tehetségek nem kapnak lehetőséget. Még úgysem, hogy Diego Costa láthatóan szenved a formájával, és a gólokkal: ebben a szezon csupán egyszer talált kapuba.

Garces és Mollejo is a csapat akadémiájáról került ki. Mollejo 2010-ben érkezett az akadémiára és végigjárta az összes csapatot mielőtt a B csapatban játszhatott volna. Graces is ehhez hasonló utat járt be, miután 2016-ban megérkezett. A párosrban a klub jövőjeként tekintenek, a szurkolók pedig sokkal szívesebben látnak helyi játékosokat, mint hogy azt nézzék, hogyan szór el a klub rengeteg pénzt olyan nagy nevek igazolására, mint Morata.

Simeone megérti az Atleti ultrák álláspontját, de szerinte az eredmények sokkal fontosabbak. Az argentin 2011 óta irányítja a csapatot, és tudja, hogy úgy nyerheti el a leghangosabb ultrák támogatását, ha a csapat jól szerepel a pályán.

„A szurkolók véleményét, mindig tisztelni kell. De olyan játékosokat keresek, akik a klubot és a csapatot is szolgálja.- idézi Simeone véleményét a goal.com

Az Atleti leghevesebb szurkolói jobban szerették volna, ha nem egy olyan játékos érkezik, aki a legnagyobb rivális Real Madriddal nyert bajnokságot és Bajnokok Ligáját két évvel ezelőtt.

Morata a 2016-17-es szezonban 43 tétmeccsen 20 gólt szerzett,  ez volt egyébként a karrierje legtermékenyebb idénye. Ez győzte meg a Chelseat, hogy klubrekordot jelentő 60 millió fontért leigazolják a spanyol válogatott játékost 18 hónappal ezelőtt, de nem sikerült bebizonyítania, hogy megérte az árát: 72 mérkőzésen 24 alkalommal talált kapuba.

Ennek fényében érthető, hogy a szurkolók miért nem örülnek igazán annak, hogy egy olyan volt Real játékos érkezik, akik nem csak, hogy kudarcot vallott a Premier League-ben, de úgy tűnt, mentálisan is megzuhant az előző évben.

Azonban azok, akik régebbre emlékeznek vissza, tudják, hogy Morata hazatér.

Bár sosem lépett pályára felnőtt meccsen piros-fehér mezben, a csatár az Atletico akadémiáján kezdte, ahol három évet töltött, mielőtt előbb a Getafehez, majd a Realhoz igazolt, ahol komoly játékossá vált.

„Az emberek ismerik a történetemet, hogy honnan jövök. Ismerik a múltamat és, hogy ez mit jelent nekem. A múlt már elmúlt, és ezen nem változtathatunk. - mondta Morata.
Hozzászólások