Foci - Mi a közös Ronaldóban, Neymarban, Tévezben és Hagiban?
Mi a közös Ronaldóban, Neymarban, Tévezben és Hagiban?
Fotó: Europress/AFP

Mi a közös Ronaldóban, Neymarban, Tévezben és Hagiban?

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/02/05 12:44

Talán még az is rögtön rávágja a helyes választ erre a kérdésre, aki nem szereti a focit. Igen, a fent nevezettek mindegyike labdarúgó. Aki már kicsit jobban szereti a focit, az talán azt válaszolta volna, hogy a címben szereplők mindegyike a világklasszisok szűk körének tagja. Aki viszont hardcore rajongó, azt tisztában van azzal, hogy van itt még valami, ami összeköti ezt a négy zsenit, mégpedig az, hogy fent nevezettek mind egy napon ünneplik a születésnapjukat.

Isten éltessen, Cristiano Ronaldo!

Az Aranylabdát ötször elhódító Cristiano Ronaldo 35. születésnapját ünnepli a mai napon. A korára hétről hétre rácáfoló elnyűhetetlen zseni megadta a módját az ünneplésnek, pár nappal a jeles nap előtt szerezte meg ugyanis 50. gólját a Juventus színeiben, ennek elérésére amúgy mindössze 70 mérkőzés kellett neki. Az öregedésre képtelen Ronaldo pályafutása során eddig 830 bajnokin lépett pályára és ezeken 623 gólt ért el, temérdek bajnoki cím, öt BL-serleg, na meg az Európa-bajnoki trófea is ott virít a vitrinjében, ám mindezek ellenére sem érződik rajta a jóllakottság. Amiért mi szurkolók tartozunk egy hatalmas köszönömmel, mert így továbbra is szemtanúi lehetünk egy páratlan pályafutásnak. 

Boldog születésnapot, Neymar!

Bizony, a brazil félisten is ezen a napon ünnepli születésnapját. De Neymár nem aprózta el, már vasárnap megkezdte a fesztivált, egy „white party”-val és számos illusztris vendéggel a Yoyo névre hallgató exkluzív klubban. A bulira hivatalos volt Memphis Depay, Marco Verratti, ANgel di Maria, Edinson Cavani és még sokan mások. A buli valószínűleg jól sikerült, mert Neymar a Nantes ellen már nem lépett pályára, a hivatalos hírek szerint bordasérülés miatt.

Feliz cumleañoz, Carlos Tévez!

Carlos Tévez 36. születésnapját ünnepli a mai napon. A Manchester Unitedben és a City-ben is megforduló argentin gólzsákra talán a város kék részében emlékeznek szívesebben, de gyaníthatóan a Juventus hívek is küldenek neki jókívánságokat, hiszen Torinóban is meglőtte a maga góljait. Az Európában négy klubban megforduló Tévez összesen 124 góllal zárta ezen időszakát, mi a City-ben szerzett góljaival tisztelgünk a szülinapos előtt. 

A "Kárpátok Maradonája" előtt is tisztelgünk!

Gheorghe Hagi a mai napon ünnepli 55. születésnapját. A Barcelona, a Real Madrid, a Steaua Bucuresti és a Galatasaray zsenije válogatott szinten is maradandót alkotott, hiszen vezére volt a román Aranycsapatnak, a 94-es amerikai vb-n szereplő válogatottnak. A kolumbiaiaknak lőtt gólja máig emlékezetes pillanata a tengerentúli vb-nek. Hozzászólások