Foci - Mi a közös Muhammad Ali, Frank Sinatra és Sergio Busquets személyében?
Mi a közös Muhammad Ali, Frank Sinatra és Sergio Busquets személyében?
Fotó: Europress/AFP

Mi a közös Muhammad Ali, Frank Sinatra és Sergio Busquets személyében?

Takács MártonTakács Márton
2019/03/21 17:05

Dimitar Berbatov a Manchester United történetének egyik legmenőbb labdarúgója. 

Az Insider United magazin megkérdezte a Vörös Ördögök egykori remek csatárát, hogy mely három embert tartja coolnak: egy futballistát, egy nem focistát és egy másik sportolót nevezett meg. Berba szokás szerint ezt is a saját módszerével oldotta meg, a 20. század két emblematikus alakja mellett a ManUnited leendő Bajnokok Ligája-ellenfelének, a Barcelonának egy gyakran emlegetett hősét választotta. 

Nézzük meg, mint mondott róluk Berbatov.

Berbatov.jpgFotó: Europress/AFP

A futballista: Sergio Busquets

"Mindig próbáltam laza lenni. Néha működött, néha nem. A futballban meg kell próbálni nyugodtnak maradni, főleg a labdával, ami nagyon fontos volt nekem. Az ilyen típusú játékosokat kedvelem.

Ilyen például Sergio Busquets is. Ez a srác mindenkinél jobban tudja olvasni a játékot. Nem csak az ellenfél előtt jár három lépéssel, hanem a saját csapattársaival szemben is - kivéve Messit. Hihetetlen. Magas és vékony, mint én, nem a leggyorsabb, de mindig ott van, ahol lennie kell. Hozzám hasonló stílussal rendelkezik. Nyugodt. Úgy hallottam, Barcelonában polipnak becézik. Élmény nézni a játékát. Oké, néha elég csúnya egy ilyen magas fickót botladozni látni, de nem számít. Ez a dolga, ez az, amiért szeretem nézni őt.

Amíg játszottam, próbáltam mindig ugyanazt csinálni: olvasni a játékot, hogy ha a labda jön felém, tudjam, a többiek merre helyezkednek, elkezdenek-e futni, vagy egy helyben állva várják a labdát, valaki jön-e mögöttem? Ezeknek mind ott kell lennie a fejedben. Ezek határozzák meg a játékstílusodat.

A legfontosabb, hogy légy nyugodt a labdával. Látok olyan játékosokat, akik küzdenek, birkóznak a labdával. Tévedés ne essék, az ilyen focistákra is szükség van, mert ők szerzik meg a labdát, majd passzolják tovább neked. Hidegvérűnek kell lenni, ez az, ahogyan játszottam. A futballban a nyugodtság a menő."

Busquets_AFP.jpgFotó: Europress/AFP

A másik sporttárs: Muhammad Ali

"Nagyszerű ereklyéim vannak képekkel és idézetekkel. Kedvelem őt, mert mindent, amit mondott, alátámasztott. Mindig, amikor veszített, ízlésesen, viccesen ismerte be, hogy mit csinált rosszul. Tudta, hogyan kezelje a dolgokat. Ahogy beszélt, minden idézet, ami tőle származik, szórakoztató is volt. Láttam a Rumble in the Jungle-t  (dübörgés a dzsungelben), amikor legyőzte Foremant. Arról a meccsről készült egy film, amely megmutatta, milyen stratégiával készült, hogyan maradt a kötelek között nyolc meneten át Foreman-nel, aztán hogyan ütötte ki őt. Volt egy terve, amit maradéktalanul végre is hajtott."

Ali.jpgFotó: Europress/AFP

A nem futballista: Frank Sinatra

"A futballon kívüli emberek közül kedvelem például Frank Sinatrát. Kézenfekvő okokból. Sinatra nagyon menő volt. Amikor kiállt a színpadra egy szivarral, és whiskey-vel, mindig öltönyt viselve... régi vágású volt. Csak úgy áradt belőle a fesztelenség az öltönyében, nagyszerű volt."

Sinatra.jpgFotó: Europress/AFP

via manutd.com

Hozzászólások