Foci - Messit három hónapra eltiltották
Messit három hónapra eltiltották
Fotó: Europress/AFP

Messit három hónapra eltiltották

HosszabbitásHosszabbitás
2019/08/03 12:57
Lionel Messit három hónapra eltiltotta a válogatott szerepléstől a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) retorzióként azokra a bírálatokra, amelyeket az argentin nemzeti együttes csapatkapitánya a nyári Copa Américán fogalmazott meg.

Az FC Barcelona 32 éves klasszisát emellett 50 ezer dolláros pénzbüntetéssel is sújtotta a CONMEBOL, amelynek verdiktje szerint Messi szavai "elfogadhatlanok".

A fegyelmi ítélet következtében Messi három - Chile, Mexikó és Németország elleni - felkészülési mérkőzést lesz kénytelen kihagyni.

Az ötszörös aranylabdás futballista, amely nemzeti együttesével harmadik lett a Brazília végső sikerét hozó Copa Américán, a házigazdáktól elszenvedett elődöntős vereséget, majd a chileiekkel szemben megnyert bronzmeccset követően a rendező brazilokat korrupcióval vádolta, és szidalmakkal illette a játékvezetést is, bár utóbb elnézést kért kijelentéseiért. Messi, akit kiállítottak a harmadik helyért rendezett találkozón, tiltakozása jeleként nem vett részt az éremátadó ceremónián.


  MTI

Hozzászólások