Foci - Messi újabb ultimátuma: Marc-André ter Stegennek mennie kell!
Messi újabb ultimátuma: Marc-André ter Stegennek mennie kell!
Fotó: Europress/AFP

Messi újabb ultimátuma: Marc-André ter Stegennek mennie kell!

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/03/20 11:57

Alig egy nappal azt követően, hogy Lionel Messi kijelentette, ha a nyáron nem jön Neymar, akkor kész elhagyni a Barcelonát itt az újabb ultimátum: a katalánok csapatkapitánya ter Stegen távozását szorgalmazza. A háttérben a német kapus szerződés hosszabbítási hercehurcája húzódik, amely Messi szerint megmérgezi a klub és az öltöző légkörét. A kérdés, hogy a vezetőség képes lesz-e az argentin zseni követeléseit teljesíteni, aki a rossz nyelvek szerint egyre egyértelműbben irányít a háttérből. 

A koronavírus-járvány miatt áll a spanyol bajnokság, ám ez nem jelenti azt, hogy ne lennének hírek a La Ligával kapcsolatban. A legfrissebb, hogy Lionel Messi a pletykák szerint nem nézi jó szemmel a kapus Marc-André ter Stegen szerződés hosszabbítási szappanoperáját. A dolog azért zavarja a katalán klub csapatkapitányát, mert a mértékadó Transfermarkt által 90 millió euróra taksált ter Stegen hosszú ideje alkudozik a vezetőséggel az amúgy 2022-ben lejáró kontraktusáról. A háttérben természetesen a pénz áll, a hálóőr magasabb fizetést akar, a klub viszont nem akarja az általa kért összeget megadni. 

Lionel Messinek pedig elege lett a történetből és ha hinni lehet a pletykáknak, akkor ő rövid úton lezárná mégpedig úgy, hogy útilaput kötne a német talpára. Hogy a történetnek van némi igazságalapja azt talán az mutatja a legjobban, hogy a sztorit a La Liga ügyeiben igen naprakész és pontos információval rendelkező Don Balon szellőztette meg. Messi állítólag jelezte a klubvezetőségnek, hogy szeretné, ha eladnák a kapust, akivel a viszonya - a történet fényében némileg érthetően - eléggé megromlott. Sőt az argentin játékmester már szinte menedzseri kvalitásokat is csillogtat, ugyanis ki is nézte ter Stegen utódját, aki nem más, mint az Athletic Bilbao csapatában szereplő Unai Simon. A szakértők által is dicsért Simon ráadásul Barcelona-szinten "bagóért" szerződtethető, hiszen 35 millió eurós kivásárlási ára van. 


Ter Stegen távozása lehetséges, hogy egy jó kis keringőt indítana be,  hiszen a Bilbao Simon távozása esetén a Chelsea-ből a hazavágyódó Kepára mozdulna rá, a német pedig mehetne Lampardékhoz, már ha a londoniak hajlandóak lennének kifizetni a csillagászati transzfer díjat. Az egyenlet tehát egyelőre sokismeretlenes, és túlságosan sok a "ha", az viszont egyértelműen látszik, hogy a hatszoros aranylabdás Messi a háttérből - sőt már nem is annyira a színfalak mögül - de elég kemény kézzel kezdte el irányítani a katalán klub vezetőségét. A mostani ultimátumot megelőzően pár napja jelentette ki, hogy a nyáron annak ellenére kész elhagyni a Barcelonát, hogy szerződése csak jövő nyáron jár le. Persze a távozást megfontolná, ha a klub időközben visszahozná Neymart, aki 2017-ben távozott a katalánoktól rekordot jelentő 222 millió euróért. 

Hogy a történetnek mi lesz a vége, azt még megjósolni is nehéz, de a mostani helyzetben idő bőven van a vitás kérdések elsimítására. 
Hozzászólások