Foci - Messi miatt aggódik az argentin foci egyik edzőlegendája
Messi miatt aggódik az argentin foci egyik edzőlegendája
Fotó: Europress/AFP

Messi miatt aggódik az argentin foci egyik edzőlegendája

Németh DánielNémeth Dániel
2019/03/20 14:12
Cesar Luis Menotti, az argentin válogatott igazgatója egy rádióinterjúban elmondta, Lionel Messinek pihenésre lenne szüksége, és ha rajta múlna, nem lépne pályára a soron következő barátságos mérkőzéseken. A legendás edző szerint a világklasszis támadó túl nagy terhet cipel magával a klubjában és a válogatottban.

Messi legutóbb a 2018-as világbajnokságon lépett pályára a nemzeti csapatban, azután egy időre lemondta a válogatottságot. Tekintve, hogy ebben az időszakban csak barátságos mérkőzéseket játszott Argentína, megtehette, hogy nem játszik, hiszen az eredményességre nem volt hatással a teljesítménye. Az előttünk álló egy hétben Venezuelával és Marokkóval játszik Argentína, minden bizonnyal már Messivel a soraiban.

Menotti - aki az argentin futball egyik legnagyobb hatású filozófusának számít - viszont úgy véli, még mindig korai visszahívni a Barcelona klasszisát. A most 81 éves szakember 1978-ban örökre beírta magát az argentin futball legfontosabb alakjai közé azzal, hogy világbajnoki győzelemhez segítette a válogatottat szövetségi kapitányként. Idén januárban igazgatóként tért vissza a válogatotthoz, véleményére tehát érdemes odafigyelni.

000_1CN99V.jpg Fotó: Europress/AFP

"Fel kellene szabadítani a kötelezettségei alól. Ha az a célunk, hogy a legjobbat hozzuk ki belőle, támogatnunk kell. Nem várhatjuk el tőle, hogy ott legyen az előkészületeknél, előtte el kell készítenünk a tortát. Ki kell alakítanunk egy erős játékosállományt körülötte. A futball a védekezésről, a labda visszaszerzéséről, a játék felépítéséről és a befejezésről szól. Messinek olyan csapatba kell visszatérnie, amiben ez a négy dolog már működik."

Menotti azt is hozzátette, most még nem hívná be Messit a válogatottba, egy későbbi rádióinterjúban pedig arról beszélt, aggódik a klasszis mentális állapota miatt. "Aggaszt, hogy Messi játszani fog. Jelentős érzelmi fáradtságot látok rajta a Bajnokok Ligája és a nemzeti csapat mérkőzései között. Úgy látom, hogy nagyon fáradt. Persze, ha játszani akar az argentin válogatottban, akkor jobb a helyzet" - nyilatkozta az edző.

via és via

Hozzászólások