Merészet húzott a Lille, botrányos előéletű csatár lett az edzői stáb tagja

shadow

Az OSC Lille hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint az Arsenal, a Real Madrid és a Chelsea korábbi támadója, a 69-szeres francia válogatott Nicolas Anelka csatlakozott a klub edzői stábjához.

Anelka 2000-ben a Real Madriddal Bajnokok Ligáját, a francia válogatottal pedig Európa-bajnokságot nyert, 2015-ben vonult vissza. De nem feltétlen a sikereiről és példás viselkedéséről volt híres, az Omlett du fromage-blogvolt olyan szíves, és összeszedte botrányos eseteit egy csokorba:

A legismertebb talán az volt, amikor a 2010-es világbajnokságról hazaküldték és eltiltották, száműzték Dél-Afrikából, mert Raymond Domenech szövetségi kapitányhoz szalonképtelen szavakat intézett a vb-n. A Real Madridnál azért kapott 45 napos eltiltást a klubelnöktől, miután nem volt hajlandó edzésre járni, mivel nem értett egyet a kiváló vezetőedzővel, Vicente del Bosquéval, később pedig azt mondta, több csapattársa sem kedvelte őt, mert elvette a klublegenda Raúl helyét. A Realtól a Paris Saint-Germainhez szerződött, ahol az ottani mesterrel is összeveszett, akkor Luis Fernandezzel. A következő tizenöt éveben kilenc másik egyesületben játszott még, összesen tizenkettőben.