Foci - Megmutatják a stadionban a videóbíró felvételeit az angolok
Megmutatják a stadionban a videóbíró felvételeit az angolok
Fotó: Europress/AFP

Megmutatják a stadionban a videóbíró felvételeit az angolok


2019/04/02 21:24
Az FA-kupa elöltöltőiben, a Wembley óriáskivetítőin megmutatják a VAR felvételeit, ha azok miatt megváltoztatják az eredeti ítéletet, számolt be a hírről a BBC. A döntés először felirat formájában jelenik majd meg a kijelzőkön, ezután ismétlik meg azokat a képsorokat, amelyek alapján eldőlt a kérdéses szituáció.

Az indoklás szerint az átláthatóság és a tisztaság érdekében döntött az angol szövetség amellett, hogy a lelátókon ülők is megnézhetik majd a visszajátszásokat, hiszen komoly kritikák érték az eddigi rendszert, ugyanis a stadionban ülő szurkolók számára sokszor nem volt világos, mi történik a meccsen.

Nem ez lesz az első eset a VAR bevezetése óta, amikor a helyszínen szurkolók is megnézhetik, mi alapján született meg az ítélet, hiszen a 2018-as oroszországi világbajnokságon is megjelent ezek a videó-visszajátszások a kivetítőkön.

000_17N7P5.jpg A kivetítő tájékoztatja a VAR segítségével meghozott döntésről az oroszországi vébén a francia-horvát meccsen. Fotó: Europress/AFP

Nemcsak a hétvégi elődöntőkön, de a május döntőben is visszanézhetőek lesznek a stadionban a VAR-ral eldöntött esetek.

Az FA Kupa elődöntőiben Manchester City találkozik a Brightonnal, illetve a Watford lép pályára a Wolverhampton ellen április hatodikán és hetedikén. A döntőt pedig május 18-án rendezik meg.

via BBC

Hozzászólások