Foci - Megduplázná a női labdarúgók számát az UEFA
Megduplázná a női labdarúgók számát az UEFA
Fotó: Europress/AFP

Megduplázná a női labdarúgók számát az UEFA

HosszabbitásHosszabbitás
2019/05/17 21:10
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ötéves stratégiát dolgozott ki a női futball fejlesztésére, ez alapján 2024-re szeretné megduplázni a játékosok számát.

A pénteken - a női BL szombati, budapesti döntője előtt - nyilvánosságra hozott program szerint a cél nemcsak az, hogy az UEFA 55 tagországában a női futballisták száma elérje a 2,5 milliót, hanem az is, hogy jelentősen növeljék a női Európa-bajnokság és Bajnokok Ligája értékét és presztízsét.

"A női futball a ma futballja, nem a holnapé" - mondta közleményében Aleksander Ceferin elnök, aki hozzátette, a női labdarúgás fejlesztése az UEFA feladata, ezért jelentős anyagi forrásokat biztosít ennek elősegítésére.

Az UEFA jelentése szerint 2017 óta ötven százalékkal nőtt a profi női labdarúgók száma, továbbá kétszer annyi nő dolgozik vezetőedzőként.

A női Bajnokok Ligájában szombaton a budapesti lesz a tizedik döntő, de az első, melyet a férfiak fináléjától független időpontban és városban rendeznek. Az év csúcseseménye pedig a franciaországi világbajnokság, amely június 7-én rajtol.

MTI

Hozzászólások