Foci - Meg lehet-e állítani a Videotont?
Meg lehet-e állítani a Videotont?
Forrás: facebook/mlsz

Meg lehet-e állítani a Videotont?


2017/09/11 20:14

A magyar labdarúgó-bajnokság első osztályában a tavalyi ezüstérmes Videotonnak, már öt pont az előnye a címvédő Budapest Honvéd és hét a tavalyi kupagyőztes Ferencváros előtt. Mindezt nyolc forduló után. A székesfehérvári gárda botladozva kezdte a 2017/18-as idényt, miután hazai pályán döntetlent játszott az újonc Balmazújvárossal, majd ugyan győzött „idegenben” a Puskás Akadémia ellen, de aztán egy újabb remi következett az Újpesttel.

Azóta azonban zsinórban 5 győzelem és 13-3-as gólarány a mérlegük. Miután a piros-kékeknek nem sikerült bejutni az Európa Liga csoportkörébe – a play off-ban a szerb Partizan Beograd ejtette ki őket 4-0-s gólkülönbséggel – már „csak” a hazai pontvadászatra kell koncentrálniuk.

A Vidi a tavalyi szezonban nem kezdett ilyen jól, akkor nyolc forduló után mindössze a negyedik helyen állt, négy győzelem és egy döntetlen mellet már három vereségük volt. Akkor egyébként a későbbi győztes Honvéd is csak a hatodik helyet foglalta el a bajnokságnak ebben a szakaszában, 3-2-3-as mutatóval. Bár még sok van hátra a szezonból, de a mostani biztató idénykezdet mindenképpen a fehérváriak esélyeit növeli a bajnoki címre.

Nikolic mester fiai az őket üldözök közül, a Fradit már legyőzték a hatodik fordulóban, a Honvéddal pedig két játékhét múlva találkoznak Felcsúton.

A bajnoki cím ott még semmi képen nem dől el, de a Videoton megnyugtató előnnyel zárhatja a bajnokság egyharmadát. Arról nem is beszélve, hogy a következő fordulóban Honvéd-Fradi rangadót rendeznek a Bozsik stadionban, már pedig valamelyik, ha nem mindkét csapat pontot, pontokat fog veszíteni, ami szintén Lazovicéknak kedvez. Igaz nekik se lesz könnyű dolguk, ugyanis a tavalyi bronzérmes Vasas ideiglenes otthonába, a Szusza Ferenc stadionba látogatnak. Ha a játékoskeret értékét nézzük, akkor a Fradinak lenne a legnagyobb esélye a Vidivel szemben, ugyanis a zöld-fehérek kerete 13.7, míg a Vidié 11.7, a Honvédé 7,55 millió euró, a képzeletbeli dobogó harmadik helyezettje a Puskás Akadémia 7,95 millió euróval a transfermarkt.de adatai alapján, de mint ugye tudjuk tavaly nem a Honvéd kerete volt az NB I legértékesebbje, azonban mégis a XIX. kerületbe került az aranyérem.

Na de idén ki lesz, aki megállítja a Videotont?
Hozzászólások