Foci - Még hétfőn megműtik a súlyos sérülést szenvedett Gomest 
Még hétfőn megműtik a súlyos sérülést szenvedett Gomest 
Fotó: Europress/AFP

Még hétfőn megműtik a súlyos sérülést szenvedett Gomest 

HosszabbitásHosszabbitás
2019/11/04 12:04

Megműtik hétfőn André Gomest, az Everton labdarúgóját, akinek a Tottenham Hotspur elleni vasárnapi bajnokin úgy tört el a jobb bokája, hogy elmozdultak a csontok.

A portugál középpályást Szon Hung Min, a londoniak dél-koreai támadója hátulról akarta szerelni, Gomes pedig ennek nyomán elvesztette az egyensúlyát, szemből ütközött Serge Aurier-rel, és a földre érkezéskor kifordult a bokája. Az eset során mindkét csapat játékosai, beleértve a kiállított csatárt is, sokkos állapotban figyelték társukat, akinek a lába természetellenes helyzetben állt. 

Everton közleményben tudatta, hogy megoperálják a futballistát, felépülése várható időtartamát illetően azonban nem bocsátkozott találgatásba. Marco Silva vezetőedző ugyanakkor hangsúlyozta, hogy minden támogatást megadnak neki.

"Mindenben támogatjuk Andrét és családját" - fogalmazott, majd hozzátette: "Súlyosan megsérült, de száz százalékig biztos vagyok benne, hogy futballistaként és emberként is erősebbé válik, mert nagyszerű srác és igazi profi".

Szon az eset után a könnyeivel küszködve hagyta el a játékteret. Csapattársa, Dele Alli utóbb a Sky Sportsnak nyilatkozva igyekezett őt védelmébe venni.

000_1LZ0WV.jpg Fotó: Europress/AFP

"Amikor bementem az öltözőbe, Szon teljesen össze volt törve, sírt. Ő az egyik legkedvesebb ember, akit ismerek, soha nem állt volna szándékában ilyesmit tenni" - mondta.

A Goodison Parkban rendezett mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult. A hazai csapat a 12 perces hosszabbítás során, a 98. percben egyenlített.

MTI

Hozzászólások