Foci - Mbappé úgy gondolja, hogy nem tört el a lába
Mbappé úgy gondolja, hogy nem tört el a lába
Fotó: Eurosport/Getty

Mbappé úgy gondolja, hogy nem tört el a lába

HosszabbitásHosszabbitás
2020/07/25 10:38
A labdarúgó Francia Kupa pénteki döntőjében megsérült Kylian Mbappé úgy gondolja, hogy nem tört el a lába.

A Paris Saint-Germain világbajnok támadóját az első félidő közepén kellett lecserélni, miután a Saint-Étienne játékosa, a nagy lendülettel oldalról érkező Loic Perrin buktatta. A játékvezető előbb sárga lapot mutatott fel a vétkesnek, de miután videós kollégái felhívták rá a figyelmét, kiállította az utolsó profi mérkőzésén pályára lépő Perrint. A szabálytalanság után óriási tömegjelenet alakult ki a pályán játékosok között, hevesen lökdösték egymást, emiatt öten sárga lapot kaptak.


Mbappé mankóval és rögzített jobb bokával tért vissza a kispadra, de a közérzete jónak tűnt, még viccelődött is csapattársaival. Az ünneplés során - a PSG Neymar találatával 1-0-ra nyert - azt mondta a sérüléséről és az egészségi állapotáról érdeklődő Emmanuel Macron francia elnöknek, hogy hallott ugyan egy reccsenést, de nem hiszi, hogy eltört volna a lába.

Thomas Tuchel, a PSG vezetőpedzője értetlenül állt a történtek előtt. A szakember a mérkőzés után kiemelte: játékosai közül Thilo Kehrer, Neymar és Mbappé került többször nehéz helyzetbe az ellenfél szabálytalanságai miatt. Hozzátette: a legutóbbi három alkalommal, amikor a Saint-Étienne-nel mérkőztek, az első harminc percben valakit kiállítottak az ellenféltől.

000_1VQ39M.jpgFotó: Europress/AFP


"Elképzelni sem tudom, mi hangzik el náluk kezdés előtt az öltözőben. Ez borzasztó, számomra teljesen érthetetlen" - nyilatkozta a német szakember.

A francia bajnok PSG jövő pénteken a Ligakupa fináléjában a Lyonnal találkozik, majd augusztus 12-én a Bajnokok Ligája lisszaboni negyeddöntőjében az Atalantával mérkőzik meg.

Mbappé állapotáról klubja egyelőre nem közölt semmit, a nemzetközi sajtó viszont a játékos pozitív nyilatkozata ellenére egyáltalán nem biztos abban, hogy a szezon hátralévő részében a csatár bevethető lesz. Ez különösen a BL-ben érintheti érzékenyen a párizsiakat, hiszen Mbappé a szezonban 34 tétmérkőzésen 30-szor volt eredményes és 17 gólpasszt adott.

MTI

Hozzászólások