Foci - Mbappé elárulta, mely szupersztárok inspirálták őt
Mbappé elárulta, mely szupersztárok inspirálták őt
Fotó: Europress/AFP

Mbappé elárulta, mely szupersztárok inspirálták őt

Takács MártonTakács Márton
2020/05/02 10:19
Kylian Mbappe elmondta, hogy Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Neymar a legfontosabb bálványai, és a szupersztár trióhoz való ragaszkodása inspirálta őt, hogy eljusson a játék legmagasabb szintjére.

Mbappe nagyon fiatalon emelkedett a figyelem középpontjába, mikor a 2016/2017-es szezonban tinédzserként robbantott a Monacóval. Nagy pénzért költözött a Paris Saint-Germainhez, miután segített a Monacónak elnyerni a Ligue 1-címet, és gyorsan Európa egyik topjátékosává vált.  

Pogba, Mbappé, Haaland - megint újjáépítés jöhet a Real Madridnál? | Hosszabbítás

Tavaly nyáron a Real Madrid rengeteg pénzt költött a keret felfrissítésére, megerősítésére. Az igazolások egy része nem váltotta be a reményeket, másoktól pedig eleve csak hosszabb távon vártak előrelépést. Akárhogy is, a következő átigazolási ablakban is kénytelenek lesznek néhány poszton - elsősorban a támadóknál - erősíteni, ha tartani akarják a lépést az európai elittel.

A PSG zsinórban nyeri a bajnokságokat Mbappe vezetésével, a koronavírus-járvány miatt megszakított idei sorozatot nem folytatják, ennek ellenére a Paris Saint-Germaint elismerik a 2019/2020-as idény bajnokaként. A 21 éves támadó, aki 2018-ban Franciaországgal világbajnok is lett, összesen 111 gólt szerzett a PSG-ben 90 mérkőzésen, köztük 30-at ebben a szezonban.

Mbappéról sokan azt mondják, hogy hamarosan az Aranylabdát is megkaphatja, de még mindig a Barcelona csapatkapitánya, Messi, és a Juventus sztárja, Ronaldo uralja teljesítményével a futball világát. A duó az elmúlt 12 évben 11 Aranylabdát nyert, és még nem mutattak semmiféle lassulási jelet annak ellenére, hogy karrierjük utolsó szakaszához közelednek.

Mbappe most felfedte, hogy Messit és Ronaldót nagyon régóta figyeli, és évek óta csodálja párizsi csapattársát, Neymart is, már jóval azelőtt kedvelte őt, mikor elkezdtek együtt játszani.

Mostantól az óriáskluboknak is át kell gondolniuk, mennyi pénzt költenek játékosokra | Hosszabbítás

Egy dolog biztosan nem változott meg azóta, hogy a járványhelyzet megbénította a labdarúgást: az átigazolási pletykákra szakosodott portálok változatlan lelkesedéssel ontják magukból a vadabbnál vadabb elképzeléseket. Teszik mindezt gyakran olyan összegek kíséretében, amelyek a szakértők szerint teljesen irreálisak lesznek a sport újraéledését követően.

"Nagyon sok bálványom van, ott van Cristiano, akit nagyon szerettem. És ebben az időszakban Cristiano mellett ott volt Messi is" - nyilatkozta Mbappé. "Lehetőségem van együtt játszani Neymarral, akit fiatalon csodáltam. Ők azok a játékosok, akiket nagyon kedveltem. Ha lehetősége van az embernek a legmagasabb szinten játszani, akkor a legjobbak inspirációjára van szüksége. Mindegyiküknek megvan a maga stílusa és ereje, de elérték a csúcsot, tehát mindenkit inspirálhatnak."

Amikor megkérdezték Mbappét, melyik volt az általa valaha látott legnagyobb gól, Ronaldo híres ollózós gólját választotta, amelyet a portugál 2018-ban még a Real Madrid színeiben szerzett a Juventus ellen. Döntését a következővel indokolta: "Ronaldo Gigi ellen. Volt alkalmam játszani Gigivel, aki beszélt velem róla, és az érzéseimről, mely akkor öntött el, amikor ez a legendás gól megtörtént. Szóval ezt mondanám."

Párizsból üzenték, hogy mindenki megértse: ha csak a pénzért fociznál, irány Kína! | Hosszabbítás

Marco Verratti ragaszkodik ahhoz, hogy a Paris Saint-Germain játékosait nem érdekli a pénzügyi haszon, miközben kifejezte azt az álmát is, hogy a Bajnokok Ligáját is szeretné megnyerni a párizsi csapattal. A PSG százmilliókat költött egy elit csapat felépítéséhez, mióta a Qatar Investment Authority 2011-ben átvette az irányítást a klubnál.

via goal.com


Hozzászólások