Foci - Marozsán Dzsenifer pályán lesz a svédek elleni negyeddöntőben
Marozsán Dzsenifer pályán lesz a svédek elleni negyeddöntőben
Fotó: Europress/AFP

Marozsán Dzsenifer pályán lesz a svédek elleni negyeddöntőben

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/28 11:22

Marozsán Dzsenifer pályára léphet a német női labdarúgó-válogatott szombati negyeddöntős mérkőzésén a Franciaországban zajló világbajnokságon.

A 27 éves magyar származású középpályás egyik lábujja a német csapat első vb-mérkőzésén, Kína ellen tört el, így kihagyta a csoportkör további részét és a nyolcaddöntőt is.

043_dpa-pa_190627-99-821464_dpai.jpg Fotó: Europress/AFP

Marozsán kedden már edzésbe állt, pénteken pedig Martina Voss-Tecklenburg szövetségi kapitány azt mondta, a futballista pályára fog lépni Rennes-ben a svédek ellen.

"Azt még később döntjük el, hogy a kezdőben, vagy csereként beállva jut majd lehetőséghez" - nyilatkozta a szakvezető.

Az olimpiai bajnok németek Marozsán nélkül is százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül nyerték meg négyesüket, majd 3-0-s sikerrel jutottak túl Nigérián a legjobb 16 között.

043_dpa-pa_190627-99-821450_dpai.jpg Fotó: Europress/AFP

Marozsán visszatérése nagy erősítés lenne a német válogatottnak, a középpályás ugyanis remek formában futballozott az idényben: az Olympique Lyonnal sorozatban harmadszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, amelynek májusi, budapesti döntőjében gólt is szerzett.

Emellett Francia Kupa-diadalhoz és bajnoki címhez segítette együttesét, 2017 és 2018 után pedig újra őt választották meg a bajnokság legjobb játékosának.

MTI

Hozzászólások