Foci - Kórházba került Maradona
Kórházba került Maradona
Fotó: Europress/AFP

Kórházba került Maradona

HosszabbitásHosszabbitás
2020/11/03 10:12
Három nappal a 60. születésnapja után depresszió jeleivel kórházba került Diego Maradona, minden idők egyik legjobb labdarúgója.

"Egy hete nagyon szomorú, nem volt étvágya" - mondta a legendás futballista egyik stábtagja, aki neve elhallgatását kérte, mert nincs felhatalmazva, hogy beszéljen Maradona állapotáról.

Beszámolója szerint a korábbi argentin csillag állapota nem súlyos, de a személyi orvosa, Leopoldo Luque kórházba vitte, hogy kivizsgálják, így jelenleg egy La Plata-i magánklinikán ápolják.

A Gimnasia vezetőedzőjeként dolgozó Maradona pénteken ünnepelte 60. születésnapját, aznap csapata 3-0-ra legyőzte a Patronato együttesét, de a szakember az első félidő vége előtt távozott a kispadról, ami kérdéseket vetett fel az egészségi állapotát illetően. Luque cáfolta, hogy a koronavírussal fertőződött meg Maradona, noha napokig házikaranténban volt, mivel egy munkatársa a betegség tüneteit produkálta.

maradonadiego.jpgFotó: Eurosport/Getty

"Nem volt energiája. Ebben a születésnapja is tényező volt, amely bizonyos szempontból nehezítette a helyzetet" - mondta Maradona orvosa, aki szerint háromnapos hidratálásra van szüksége. Hozzátette, nincs vészhelyzet, Maradona bármikor úgy dönthet, hogy elhagyja a klinikát.

Orvosa már a keddi állapotok ismeretében hozzátette: Maradonánál vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak. Luque hangsúlyozta: a beteg szervezete eddig jól reagált a kezelésekre, mégis remélik, sikerül meggyőzniük őt arról, hogy legalább még egy napot a kórházban töltsön. Kiemelte: azt követően pedig hosszabb kezelés vár rá.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat.


MTI

Hozzászólások