Magyar foci - Véget ért az U17-es labdarúgó-válogatott tündérmeséje, tizenegyesekkel kaptak ki a magyarok a negyeddöntőben
Véget ért az U17-es labdarúgó-válogatott tündérmeséje, tizenegyesekkel kaptak ki a magyarok a negyeddöntőben
Fotó: Europress/AFP

Véget ért az U17-es labdarúgó-válogatott tündérmeséje, tizenegyesekkel kaptak ki a magyarok a negyeddöntőben

HosszabbitásHosszabbitás
2019/05/13 22:34
Az eddig százszázalékos magyar válogatott 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel maradt alul a spanyol csapattal szemben az írországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság hétfő esti negyeddöntőjében.

Az első félidő nagyon alacsony színvonalú játékot hozott, mert mindkét csapat játékosai rendkívül pontatlanul futballoztak, sok volt a technikai hiba is. A magyar védelem két meccs eleji megingását kihasználva komoly gólhelyzete csak a spanyoloknak volt: előbb a keresztléc még kisegítette Preisinger gárdáját, másodjára viszont betaláltak a spanyolok. A szünetig maradt a csapongó játék, így kevés támadás jutott el az ellenfél kapujáig.

A folytatásban emelkedett a színvonal, a magyar csapat játéka pedig már a korábbi találkozók stabilitását idézte, a szórványos ellentámadások egyikéből pedig Ominger Gergő csavart gyönyörűen a spanyol kapu bal oldalába. Az egyenlítést követően kiegyenlített volt a játék is, de helyzetig egyáltalán nem jutottak a csapatok. A hajrában viszont a spanyolok beszorították az elfáradó magyarokat, akik hősiesen védekezve megőrizték a döntetlent, amelyhez kellett néhány kapusbravúr is.

Az U17-es kontinensviadalon ha nincs döntés a rendes játékidőben, akkor rögtön tizenegyesek következnek, amelyben a spanyolok mind az öt embere betalált, míg a magyaroknál az utolsó, ötödik körben Németh András lövését hárította a spanyol hálóőr.

MTI

U17-es Eb, negyeddöntő:

Spanyolország-Magyarország 1-1 (1-0) - 11-esekkel: 5-4
gól: Escobar (11.), illetve Ominger (50.)
Hozzászólások