Magyar foci - Továbbra is hibátlan a magyar U17-es válogatott az Eb-n
Továbbra is hibátlan a magyar U17-es válogatott az Eb-n
Fotó: mlsz.hu

Továbbra is hibátlan a magyar U17-es válogatott az Eb-n

HosszabbitásHosszabbitás
2019/05/10 21:27
A magyar válogatott 3-2-re nyert az orosz csapat ellen az írországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság pénteki játéknapján, így százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább.

Preisinger Sándor szövetségi edző együttese úgy várhatta a pont nélkül álló oroszok elleni találkozót, hogy már korábban bebiztosította csoportelsőségét.

A magyarok a 20. percben hátrányba kerültek, de Németh akcióból, valamint Major büntetőből szerzett találatával fordítani tudtak. Az oroszok a hajrában Mutalijev révén kiegyenlítettek, majd a 90. percben kétszer is a kapufát találták el, a győztes gólt azonban Németh révén mégis a magyarok szerezték, akik így harmadik csoportmérkőzésüket is megnyerték.

Az U17-es válogatott a jövő hétfői negyeddöntőben a D csoport második helyezettjével - Olaszországgal vagy Spanyolországgal - csap össze, győzelme esetén pedig biztosan kvalifikálja magát az őszi, brazíliai világbajnokságra.

A kontinensviadalon 16 válogatott vesz részt, a döntőt május 19-én rendezik. A négy csoportból az első két-két csapat jut a negyeddöntőbe, a torna első öt helyezettje pedig szerepelhet a vb-n.

MTI

U17-es Eb, C csoport, 3. forduló:

Magyarország-Oroszország 3-2 (1-1)
gól: Németh (34., 94.), Major (71., 11-esből), illetve Sapovalov (20.), Mutalijev (87.)
Hozzászólások