Magyar - Szoboszlai óriási gólt lőtt, fordított az U19-es válogatott Szlovénia ellen
Szoboszlai óriási gólt lőtt, fordított az U19-es válogatott Szlovénia ellen
Fotó: Europress/AFP

Szoboszlai óriási gólt lőtt, fordított az U19-es válogatott Szlovénia ellen

Németh DánielNémeth Dániel
2018/10/10 23:09

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott 2–1-re győzött a Szlovénia elleni Eb-selejtezőn. Az első félidőben a vendégek kerültek előnybe, azonban a szünetet követően váltani tudtak a magyarok, Szoboszlai Dominik pazar szabadrúgásból egyenlített, majd egy ragyogó akció végén Schön Szabolcs is betalált.

A találkozót egyértelműen a szlovénok kezdték jobban, a 14. percben Aljosa Matko szabadrúgásból talált Ásványi Balázs kapujába. Ezután több szlovén helyzet kimaradt, míg magyar részről az Ajax fiatalja, Schön Szabolcs veszélyeztetett. Több gól nem született az első félidőben, így egygólos szlovén vezetéssel vonulhattak a szünetre a csapatok.

Az öltözőből a magyarok jöttek ki jobban, azonban a mezőnyfölényt sokáig nem sikerült gólra váltani. Egészen a 60. percig, amikor is Szoboszlai pazar szabadrúgással egyenlített. Hat perccel később a vezetést is megszerezte a magyar válogatott, Szoboszlai ugratta ki Kiss Tamást a jobbszélen, aki tökéles ütemben tálalt a középen érkező Schön elé. 

Szoboszlai gólja

Győzelmével a magyar válogatott a csoport élére került, mivel a másik mérkőzésen Ausztria 0-0-s döntetlent játszott Koszovóval. Nem kell sokat várni az U19-es válogatott következő mérkőzésére, szombaton Koszovó vár Németh Antal csapatára.

U19-es Európa-bajnoki selejtező
Magyarország–Szlovénia 2–1 (0–1)
Hozzászólások