Magyar foci - Megvan Dzsudzsák Balázs új csapata, még nem tér vissza Magyarországra
Megvan Dzsudzsák Balázs új csapata, még nem tér vissza Magyarországra
Fotó: Europress/AFP

Megvan Dzsudzsák Balázs új csapata, még nem tér vissza Magyarországra

HosszabbitásHosszabbitás
2018/09/19 19:10

Dzsudzsák Balázs továbbra is az Egyesült Arab Emírségekben futballozik: a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya szerdán aláírta szerződését az al-Ittihad Kalba SC csapatánál, a klub közösségi oldalának beszámolója szerint.

A 31 éves szélső az előző két idényben az al-Vahda SC játékosa volt, amellyel nem hosszabbított szerződést, így szabadon igazolható volt. Korábban a török Bursasport, az orosz Dinamo Moszkvát és Anzsi Mahacskalát, a holland PSV Eindhovent, illetve a Debrecen együttesét erősítette.

A magyar válogatottban eddig 97 meccsen 21 gólt szerzett, de az új szövetségi kapitány, Marco Rossi a finnek és a görögök elleni Nemzetek Ligája-meccseken nem számított rá, mert nem volt klubja. Görögország ellen Dzsudzsák nélkül is remekül játszott a magyar válogatott.

Dzsudzsák Balázs folytatja a visszavonulását | Hosszabbítás

Dzsudzsák Balázs minden valószínűség szerint egy degradálóan alacsony szintű bajnokságban fejezi be a pályafutását. Vagy Felcsúton. Ami krumpli-burgonya. A magyar futballsikerekre évtizedeken át sóvárgó magyar szurkolóknak egészen a 2016-os Európa-bajnokságig be kellett érniük olyan apró örömökkel, mint hogy egy magyar futballistának jól ment egy erős bajnokságban.

Az al-Ittihad Kalba SC újonc az arab ország élvonalában. A keret tagja többek között a brazil csatár, Myke Bouard Ramos, akit az MTK Budapest adott kölcsön, valamint a horvát hátvéd, Antonio Perosevic, aki a Puskás Akadémiában szerepelt. 

Amennyiben a játékengedélye elkészül, Dzsudzsák pénteken az al-Dafra SCC otthonában sorra kerülő meccsen, a bajnokság harmadik fordulójában mutatkozhat be új együttesében.

MTI

Hozzászólások