Magyar - Megpróbálta a Felcsút edzője megfékezni a tomboló Vidi-játékost
Megpróbálta a Felcsút edzője megfékezni a tomboló Vidi-játékost
Fotó: Europress/AFP

Megpróbálta a Felcsút edzője megfékezni a tomboló Vidi-játékost

Németh DánielNémeth Dániel
2018/09/15 21:18

Megszerezte első győzelmét a Puskás Akadémia a labdarúgó OTP Bank Liga 2018/19-es szezonjában: a felcsútiak a 8. fordulóban, egy 102 percig tartó összecsapáson, elképesztő végjáték után 2-1-re nyertek a címvédő MOL Vidi FC ellen, szombaton.

Az MTI beszámolója szerint a címvédő Vidi irányította a mérkőzést az első félidőben, de a Felcsútnak is akadt pár lehetősége. A meccs ugyanakkor távolról sem a fociról szólt, lelkesen aprították egymást a felek, az első játékrészben két büntetőt is befújt a játékvezető. Knezevic és Scepovic sem hibázott, így 1-1-gyel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

Bár a második félidőben is inkább a Vidi irányított, a mezőnyfölényt nem sikerült gólra váltani. A 85. percben aztán jött a hidegzuhany, a Puskás Akadémia új igazolása, az ecuadori De Jesús megszerezte a vezetést a Felcsútnak. Már-már biztosnak tűnt, hogy pont nélkül marad a címvédő, amikor a mérkőzés 102. (!) percében ismét tizenegyeshez jutott a Vidi.

Ezúttal is Scepovic állt oda, de hibázott, másodjára már nem tudott túljárni Danilovic eszén.

De Jesús gólja:

A találkozó egészen őrült hajrával ért véget, amely tulajdonképpen Kovácsik Ádám sérülésével kezdődött. A Vidi hálóőre bő negyed órával a rendes játékrész vége előtt egy ütközést követően a földön maradt, és ápolásra szorult. Végül hordágyon, nyakmerevítővel vitték le a pályáról, a helyére pedig Tujvel érkezett. Kovácsik hosszas ápolása miatt a bíró kilenc percet hosszabbított, ám ez a tizenegyes miatt ennél is több lett végül.

És ezzel még nem is ért véget a furcsaságok sora, hiszen a lefújást követően Hadzic összeszólalkozott a Puskás egyik játékosával - alighanem a nemrégiben még Vidit erősítő Varga Józseffel - és kisebb tömegjelenet bontakozott ki. A hazaiak edzője, Benczés Miklós maga is kísérletet tett a szintén tomboló Scepovic megfékezésére, de hiába próbálkozott meg egy NFL-es szereléssel, nem tudta földre vinni a Vidi játékosát.

Ő maga ellenben elesett.

Erre mondják NFL-ben, hogy mistackle. 

Az indulatok nem nagyon csillapodtak, olyannyira nem, hogy többen berontottak az öltözőbe, ahol vélhetően folytatódott a felfokozott hangulatú eszmecsere. Végül a Puskás játékosai még visszatértek a pályára, hogy megköszönjék a szurkolóik (sic!) támogatását, de ez tipikusan az a helyzet volt, ahol visszaütött a töküres stadion. Ugyanis jól hallhatóan a "cigányok, cigányok" rigmussal fogadták a győztes csapatot.

Amúgy a Felcsút először nyert a szezonban, eddig hét mérkőzésen két megszerzett pont volt a csapat mérlege az NBI.-ben. A címvédő Vidi elveszítette hazai veretlenségét az idei szezonban, újabb vereségével pedig már 11 pont a hátránya a listavezető Ferencváros mögött. A Vidi ugyan két meccsel kevesebbet játszott, de a fehérváriak kettős terhelését figyelembe véve, ez már tetemes különbségnek tűnik.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Puskás Akadémia FC-MOL Vidi FC 2-1 (1-1)

MTI + Hosszabbítás

Hozzászólások