Magyar foci - "Még kell pár nap, amíg felfogjuk a történteket" - így ünnepelte Eb-re való kijutását a válogatott
"Még kell pár nap, amíg felfogjuk a történteket" - így ünnepelte Eb-re való kijutását a válogatott
Fotó: Europress/AFP

"Még kell pár nap, amíg felfogjuk a történteket" - így ünnepelte Eb-re való kijutását a válogatott

HosszabbitásHosszabbitás
2020/11/13 19:00
Hajnalig ünnepelte az Európa-bajnoki részvétel kiharcolását a magyar labdarúgó-válogatott a telki edzőközpontban, miután csütörtök este a hajrában fordítva 2-1-re legyőzte az izlandi csapatot a pótselejtező döntőjében.

"Én elég hamar elmentem aludni, de a zenét sokáig hallottam még. Ilyen pillanatokért kezdtünk el futballozni" - mondta a pénteki sajtótájékoztatón Szalai Attila, aki megjegyezte, fizikálisan nagyon kemény mérkőzés volt, ezért sokat kivett belőlük.

A ciprusi Apollon védője elárulta, Marco Rossi szövetségi kapitány koronavírusos megbetegedése miatt telefonon beszélt velük, és elérzékenyült, egyúttal karrierje csúcspontjának nevezte ezt a sikert, mert egy álma vált ezzel valóra.

"Sokunkban még nem is realizálódott, hogy mit értünk el, mindenki extázisba került, mindenkiben átszakadt egy gát. Abban a csoportban, amelyben szerepelni fogunk, nem lesz olyan mérkőzés, melyet jobban várnánk a másiknál" - utalt arra a 22 éves futballista, hogy a világbajnok franciákkal, az Európa-bajnok portugálokkal, valamint a németekkel kell majd megküzdeniük a kontinensviadalon.

Drámai végjáték, a fiatal sztár szépségdíjas gólja - így írnak a csoportellenfelek a magyarok kijutásáról | Eurosport

A magyar válogatott drámai végjátékban harcolta ki a a jövő évi Európa-bajnokságon való részvételt, ahol két csoportmérkőzést is hazai pályán, remélhetőleg már nézők előtt játszhat le az együttes. Az Eb-csoportkörös ellenfelek sajtója is foglalkozott a magyar válogatott kijutásával. Hihetetlen izgalmak közepette fordította meg az Izland elleni Eb-pótselejtező döntőjét a magyar labdarúgó válogatott.

Szalai Attila arról is szót ejtett, hogy Szalai Ádám csapatkapitány a találkozó előtt nagyszerű motivációs beszédet tartott a csapatnak, illetve kulcsfontosságúnak nevezte, hogy minden játékos hitt a győzelemben, hiába vezettek egészen a 88. percig az izlandiak.

"Még kell pár nap, amíg felfogjuk a történteket" - mondta Nikolics Nemanja, aki saját bevallása szerint az utolsók között tért nyugovóra.

A MOL Fehérvár FC csatára külön köszönetet mondott az olasz szakvezetőnek a bizalomért, ugyanis amikor az Egyesült Államokban futballozva lemondta a válogatottságot, nem gondolta volna, hogy lesz még lehetősége a nemzeti együttesben bizonyítani.

"Valóban lőni akartam, ahogy 16-oson belül általában. Nézők nélkül könnyebb volt meghallani Negót, ahogy a labdát kéri. Neki kifejezetten sokat számított a gól, mivel még csak a negyedik mérkőzése és az első találata volt a válogatottban" - idézte fel az egyenlítést Nikolics, aki hozzátette, nem könnyű ilyen mérkőzésbe beszállni a cserepadról, mert mindenképpen pozitív energiát kell a pályára vinni.

Rossival kapcsolatban úgy fogalmazott, kicsit megfogta a csapatot a hiánya, de érte is játszottak. A hátralévő két Nemzetek Ligája-összecsapásról pedig azt mondta, a profi világban nincs sok idő ünnepelni, az Eb-részvétel kiharcolásának köszönhetően pedig még nagyobb önbizalommal kell játszaniuk, illetve vasárnap a szerbek és jövő szerdán a törökök ellen is nyerni szeretnének hazai pályán.

"Már mindenki tudja róla, hogy nagyszerű karrier elé néz, mert világklasszis teljesítményt nyújt" - mondta Nikolics a meccset és ezáltal a kijutást eldöntő Szoboszlai Dominikről.

Szoboszlai Dominik iránt érdeklődik a Real Madrid | Eurosport

A Real Madrid labdarúgócsapata érdeklődik Szoboszlai Dominik iránt - számolt be pénteken címlapján az AS. A spanyol sportlap értesülései szerint a La Ligában címvédő királyi gárda fiatalítási szándékkal több tehetség pályafutásának alakulását is követi, közülük kiemelkedik a Red Bull Salzburg 20 esztendős magyar támadó középpályása.

MTI

Hozzászólások