Magyar foci - Lanzafame góljával nyerte a Fradi az Újpest elleni rangadót
Lanzafame góljával nyerte a Fradi az Újpest elleni rangadót
Fotó: Europress/AFP

Lanzafame góljával nyerte a Fradi az Újpest elleni rangadót

HosszabbitásHosszabbitás
2018/09/29 21:22

A listavezető Ferencváros közel 21 ezer néző előtt 1-0-ra legyőzte ősi riválisát, az Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójának szombati rangadóján.

A kezdőrúgás előtt Géczi Istvánra, a Ferencváros legendás kapusára emlékeztek, aki több mint ötszáz mérkőzésen védte a zöld-fehérek kapuját, és tagja volt az 1965-ban VVK-győztes csapatnak is.    

A két szurkolótábor gyönyörű, az egész stadiont elborító élőképpel fogadta a csapatokat.    

A Ferencváros azonnal nekiesett riválisának és Davide Lanzafame révén már a negyedik percben helyzetbe került. A lendület ugyanakkor gyorsan alábbhagyott, az első félidő jelentős részét rengeteg, a szurkolókat is bosszantó technikai hiba és eladott labda jellemezte, emiatt nem igazán alakult ki folyamatos játék. A legnagyobb lehetőséget a lila-fehérek dolgozták ki a 37. percben, gyakorlatilag az első értékelhető újpesti támadás fejeződhetett volna be góllal, de Dibusz Dénes lábbal hárította Zsótér Donát közeli próbálkozását.    

A fordulást követően is a hazaiak irányították a mérkőzést, és az 57. percben góllá érett a fölényük: Lanzafame vett le egy beadást nyolc méterre háttal a kapunak, majd fordulásból tekert a hálóba. Az Újpest hátrányban sem tudott újítani, szinte csak a vendég térfélen zajlott a játék. Böde Dániel a pályára lépését követő első labdaérintésből helyzetbe került, de nem tudta lezárni az összecsapást.      

Az újpestiek a hajrában sem jelentették veszélyt a hazaiak kapujára, így a Ferencváros magabiztosan tartotta otthon a három pontot.

MTI

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Ferencvárosi TC-Újpest FC 1-0 (0-0
Groupama Aréna, 20 675 néző, v.: Andó-Szabó    
gólszerző: Lanzafame (58.)    
sárga lap: Leandro (38.), Lanzafame (59.), illetve Litauszki (26.)    
Ferencvárosi TC: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister - Sigér, Spirovski - Varga R. (Frimpong, 87.), Bőle (Böde, 79.), Petrjak - Lanzafame (Gorriaran, 76.)    
Újpest FC: Pajovic - Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic - Nwobodo, Sankovic (Balázs B., 76.), Onovo, Beridze (Lukács D., 63.) - Zsótér - Novothny

Hozzászólások