Magyar foci - Finn, ír és svéd ellenféllel kezdenek a magyar csapatok az Európa-ligában
Finn, ír és svéd ellenféllel kezdenek a magyar csapatok az Európa-ligában
Fotó: Europress/AFP

Finn, ír és svéd ellenféllel kezdenek a magyar csapatok az Európa-ligában

HosszabbitásHosszabbitás
2020/08/10 14:16
A Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd a finn Inter Turkuval, a bajnoki második MOL Fehérvár FC az ír Bohemiannel, a harmadik helyezett Puskás Akadémia pedig a svéd Hammarbyval találkozik a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első körében.

A hétfői, nyoni sorsoláson az is eldőlt, hogy a Honvéd és a Fehérvár hazai pályán, míg a Puskás Akadémia idegenben játszik augusztus 27-én.

Az európai szövetség (UEFA) előzőleg csoportokat alakított ki, nehogy összekerüljön két olyan csapat, amelynek stadionjában járványidőszakban nem lehet mérkőzést rendezni. Tizenhárom csoportba három-három kiemelt és három nem kiemelt, kettőbe pedig négy-négy kiemelt és nem kiemelt együttes került sorszámmal. A sorsolásnál a számokat párosították a kisebb és a nagyobb csoportok esetében is, és a húzás egyformán érvényes volt valamennyi csoportra. Az első helyen kihúzott sorszámmal rendelkező csapatok játszhatnak otthon.

A zárt kapus párharcok egy mérkőzésen dőlnek el. Döntetlen esetén hosszabbítás, majd büntetőpárbaj következik, a győztesek pedig a selejtező második fordulójába jutnak.

Európa-liga, selejtező, 1. forduló:
BUDAPEST HONVÉD-Inter Turku (finn)
Hammarby (svéd)-PUSKÁS AKADÉMIA
MOL FEHÉRVÁR FC-Bohemian (ír)

MTI

Hozzászólások