Magyar foci - Gulácsi: "80 percen keresztül csaknem megőrültem, meg kell köszönnöm a fiúknak a győzelmet" 
Gulácsi: "80 percen keresztül csaknem megőrültem, meg kell köszönnöm a fiúknak a győzelmet"
Fotó: Europress/AFP

Gulácsi: "80 percen keresztül csaknem megőrültem, meg kell köszönnöm a fiúknak a győzelmet" 

HosszabbitásHosszabbitás
2020/11/13 09:29
Gulácsi Péter szerint a magyar labdarúgó-válogatott megérdemelte az Eb-részvételt érő győzelmet Izland ellen a csütörtöki pótselejtezőn.

A csapat a hajrában fordított, miután a kapus hibájából a 11. percben hátrányba került: Gulácsi bevédte Gylfi Sigurdsson fogható szabadrúgását.

"Utána 80 percen keresztül csaknem megőrültem. Megpróbáltam valahogy kihúzni a meccset, így meg kell köszönnöm a fiúknak a győzelmet" - idézte a dpa az RB Leipzig kapusát. A német hírügynökség úgy fogalmaz, az "amúgy megbízható" Gulácsi hibája után a magyar válogatott - amelyben az ugyancsak lipcsei Willi Orbán is szerepelt - Nego Loic (88. perc) és Szoboszlai Dominik (92.) góljával jutott ki a részben budapesti rendezésű Eb-re.
"Drámai győzelem volt, de sikerült - jelentette ki Gulácsi. - Egész héten azt járt a fejünkben, hogy ha kijutunk az Eb-re, hazai közönség előtt játszhatunk, ez nem sok futballistának adatik meg."

A négy éve nyolcaddöntős magyar válogatott története során először jutott ki kétszer egymás után a kontinensviadalra. A jövő nyárra halasztott Eb-n a németekkel, a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal szerepel majd azonos csoportban, utóbbi kettővel a Puskás Arénában csaphat össze.

"Megérdemeltük a győzelmet! Ez egy nagyszerű eredmény Magyarország számára és biztos vagyok benne, hogy jövőre szurkolók előtt léphetünk pályára" - mondta Gulácsi Péter.

A magyar válogatott vasárnap Szerbiát fogadja a Nemzetek Ligájában.

MTI

Hozzászólások