Magyar foci - A Fradi elmaradt meccse indítja újra a magyar futballéletet
A Fradi elmaradt meccse indítja újra a magyar futballéletet
Fotó: fradi.hu

A Fradi elmaradt meccse indítja újra a magyar futballéletet

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/23 10:00
Május 23-án, 70 nap kényszerszünet után újra NB I-es labdarúgó-mérkőzést rendeznek Magyarországon: a listavezető Ferencváros a DVSC-t fogadja a bajnokság első fordulójából a Fradi nemzetközi szereplése miatt elhalasztott találkozón.

A halasztás óta folyamatosan kérdéses volt a pótlás időpontja, miután az FTC alaposan betáblázta az őszét Európa-liga csoportkörös szereplésével. És ki tudja, milyen megoldást talált volna az MLSZ, ha a zöld-fehérek még a szintén szombaton folytatódó Magyar Kupában is érdekeltek lennének…

Így viszont szombaton a kupameccsek felvezetéseként a 15:55-kor kezdődő FTC–DVSC lesz az első hazai tétmeccs a bajnokság megszakítása óta. Az idénybeli eredmények nem sok jót ígérnek a kiesés ellen küzdő, jelenleg mindössze három ponttal vonal felett álló debrecenieknek: a Nagyerdei Stadionban 6-1-re, a mostani mérkőzésnek is otthont adó Groupama Arénában 2-0-ra nyert a Ferencváros.

A körülmények természetesen speciálisak: a lelátón szurkolók nem lesznek, ugyanakkor a ferencvárosi drukkerek fényképeivel ellátott bábuk kis telítettségérzetet adhatnak majd a csendes széksoroknak. A játékosok pedig folyamatosan, minden mérkőzés előtt koronavírusteszten esnek át.

A magyar klubok előtt álló, bő egy hónapos erőltetett menet a nemzetközi szereplés során megszerzett tapasztalat és az arra felépített bő keret miatt is kedvezhet a Fradinak, amely a Magyar Kupában éppen egymás ellen játszó két legközelebbi üldözőjével, a Mezőkövesddel és a MOL Fehérvárral együtt lendülhet meccsritmusba, hiszen szerdán másik elmaradt találkozóját is pótolja az Újpest ellen.

Ferencvárosban jó újrakezdésben reménykednek, hiszen a jelenlegi hárompontos előny jelentős növelése nyugodtabb helyzetbe hozhatja a címvédőt a teljes fordulók előtt. Ellenkező esetben viszont egyre növekszik annak az esélye, hogy az utolsó előtti fordulóra, június 24-re tervezett MOL Fehérvár–FTC rangadónak döntő befolyása lesz a bajnoki cím sorsára. 

Szöveg: Koczó Dávid

Hozzászólások