Magyar foci - Dzsudzsák iránt európai klub is érdeklődött, a játékos szerint nagy durranás lett volna
Dzsudzsák iránt európai klub is érdeklődött, a játékos szerint nagy durranás lett volna
Fotó: Europress/AFP

Dzsudzsák iránt európai klub is érdeklődött, a játékos szerint nagy durranás lett volna

Németh DánielNémeth Dániel
2020/02/07 17:00
Mozgalmas héten van túl Dzsudzsák Balázs, akitől pár nappal ezelőtt szakmai okokra hivatkozva megvált eddigi klubja, az al-Ittihad Kalba, péntekre pedig már meg is találta új munkahelyét. A 108-szoros magyar válogatott szélső marad az Egyesült Arab Emírségekben, a bajnoki címért is versenyben lévő ázsiai Bajnokok Ligája-szereplő al-Ain színeiben folytatja.

Kétségtelenül rosszkor jött Dzsudzsáknak, hogy a klubja a szerződésbontás mellett döntött, főleg, hogy saját bevallása szerint őt is váratlanul érte a bejelentés. "Nem tagadom, meg voltam döbbenve"nyilatkozta a Nemzeti Sportnak. "Mégis csak különös, ha az ember egyik nap lenyom kilencven percet, másnap pedig szólnak neki, hogy már edzenie sem kell" - tette hozzá. Mivel a szélső szeretne ott lenni a magyar válogatottal a Bulgária elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn, gyorsan csapatot kellett találniuk menedzserével.

Dzsudzsák szerint a helyzetüket nehezítette, hogy a legtöbb európai országban már lezárult az átigazolási időszak, ami alapvetően korlátozta a mozgásterüket. Abban azonban biztos volt, hogy az al-Ittihad Kalbától való távozásával nem ért véget közel-keleti pályafutása. "A szurkolóknak valamiért nagyon fontos volt, hogy itt folytassam a pályafutásomat, ha jól tudom, nekik egyáltalán nem mindegy, hogy egy ismeretlen futballistát igazol át a klub, vagy valaki olyat, akinek errefelé már van neve" - mondta a játékos.

A válogatott labdarúgó elmondása szerint az al-Ain az ország egyik legnépszerűbb klubja, és rögtön lenyűgözték a körülmények. Új munkaadója jelenleg az ötödik helyen áll a bajnokságban, de két mérkőzéssel kevesebbet játszott az élen álló Shabab Al Ahlihoz képest, vagyis a vesztett pontokat figyelembe véve csak három a különbség a két csapat között. Jövő héten egyébként az al-Ain az ázsiai Bajnokok Ligájában is pályára lép, méghozzá a Xavi által irányított Al-Sadd ellen.

"Szintet léptem a mostani átigazolásommal" - jelentette ki a magyar válogatott szélsője.

Dzsudzsák a Nemzeti Sportnak elmondta, több helyről is voltak ajánlatai: "...utólag elárulhatom, Európából is volt egy olyan klub, ahol örömmel fogadtak volna. Nagy durranás lett volna, ám miután időközben befutott az al-Ain érdeklődése, úgy voltam vele, inkább maradok" - jegyezte meg, majd hozzátette: Európában csak a magyar, a cseh, a szlovák és az orosz bajnokságban van nyitva az átigazolási időszak. Azt viszont nem árulta el, melyik klub volt a rejtélyes európai érdeklődő. 

Újságírói kérdésre Dzsudzsák elmondta, a klubváltásnál az is szempont volt, hogy a magyar válogatott sorsdöntő mérkőzése előtt ne kelljen új bajnokság ritmusát felvennie. "Ezért sem akartam utazgatásokba belekezdeni, más országba költözni, mert itt már megszoktam. Nem aggódtam amiatt, hogy csapat nélkül maradok, igenis fontos volt, hogy olyan helyre kerüljek, ahol megfelelő formába kerülhetek, hogy Marco Rossi számíthasson rám márciusban" - fogalmazott.  

via NSO

Hozzászólások