Magyar foci - Dárdai: Ha minden jóslatom így jönne be...
Dárdai: Ha minden jóslatom így jönne be...
Fotó: Europress/AFP

Dárdai: Ha minden jóslatom így jönne be...


2014/11/14 23:30

A két szövetségi kapitány értékelte a magyar-finn mérkőzést a lefújás után.

Dárdai Pál: „Ha minden jóslatom így jönne be, akkor nagyon sok pontot szereznénk. Nagyon klassz volt a közönség, a 78. percig vártak, két percet nem bírtak ki, de az a Harcoljatok! ott kellett. A cserék is jól jöttek be, jöttek a beadások a mérkőzés során, amit előzetesen elterveztünk. Az első félidőben nem volt helyzetünk, a finneknek igen. Le a kalappal a csapat, a média, a stáb és a szurkolók előtt. Ez az 1-0 Magyarország győzelme.

A folytatásról most nem beszélnék. Majd ha lement az orosz meccs, mert ehhez hideg fej kell. A srácok mindent kiadtak magukból. Juhász Rolandnak lehet, hogy eltört a bordája, és mégis ki akart menni. Simon Krisztián is kapott egy rúgást. Gratulálok Forró Gyulának, hogy újoncként így lezárta a területet, így beszállni nagyon nehéz, hiba nélkül lehozta a mérkőzést.

Gera Zolit mindig megkérdezzük, hatvan perc van betervezve, Kovács lett volna a csere. De mindig megkérdezem, most ő kérte, hogy maradjon, van olyan játéka, tudása, hogy ez működjön, nem fog becsapni, nem fogjuk belepréselni egy ilyen kényszerbe.

Hatalmas segítség a média szereplése. Az újságokon keresztül jött a sok pozitív jel, ezek a srácok nem fogják elbízni magukat, az egész stáb arra van, hogy ne bízzák el magukat. Csak nézzük meg, Dzsudzsák mennyi labdát szerzett. Ezt nem csak én csinálom, ezt ti (újságírók), a közönség is csinálja, nagyon sokat segített.

Ha ebből, hogy segítjük a csapatot, kultúrát tudunk csinálni, és a meccs végén körbemegy a csapat az eredménytől függetlenül, akkor egy ilyen közönséggel sok mindent el lehet érni. Azért mertem belevágni abba, hogy türelmet kérek a szurkolóktól, mert mindenkitől pozitív visszajelzés érkezett.

Én az edzéseket is felvezetem, nem akarom, hogy azzal találjanak meg, hogy nincs pro-licencem. A csapat aktív és partner ebben.

Köszönöm a kollégáknak, hogy fel vannak készítve a játékosok. A csapat bírta a román meccset, a szenvedős feröerit, ami azért (nem volt veszélyérzetem, csak szarul nézett ki.) A lényeg, hogy fejben ott legyünk.

Az orosz meccset azért kértem, mert komoly meccset szerettem volna. Fontos az is, hogy mennyi néző jön ki az orosz mérkőzésre.

Fáradt vagyok, az agyam fáradt. Meg kell köszönnöm a feleségemnek, családomnak, fiaimnak, mert ezt ők szenvedik meg. Büszke vagyok mindenkire, hogy begyűjtöttük a maximálisan kitűzött hét pontot.

Nálunk van A-terv, B-terv, C-terv. Kell a játékosnak a mankó. Azért vannak a vezérek a pályán, hogy számon kérjék a többi szorgalmas futballistától. Úgy gondolom, hogy ezek a játékosok a vállamról nagyon sok terhet vesznek le.

Király Gábor mostani cipőszakadása – ha csak nincs egy tépőzára – nem volt kamu, a román meccsen bemutatott az kamu volt.

Nem kérdeztem meg senkit a folytatásról. El is vagyok maradva néhány értekezlettel a Herthánál, tolom a munkát, egyszer majd besokallok. Mindent számításba kell venni, és azután dönteni, meglátjuk, hogy mi lesz.

Nekünk csak magunkkal és a következő meccsel kell foglalkoznunk. De most ünnepelni kell, boldog karácsonyt kell kívánni az orosz meccsel, és utána békén kell hagyni a játékosokat.

Ez a négy meccs az önéletrajzomban jól mutat, nem szégyen, hogy még tanulnom kell, szeretnék is. Hogy hogy lesz tovább, az a jövő titka.”

Mixu Paatelainen: „Bevallom, jobb eredményre számítottunk. A magyar csapat erős volt, a fizikális teljesítőképessége jobb volt, mint amire számítottunk. Nagyon sajnálom, hogy kikaptunk, de nem gondolom, hogy a balszerencse miatt következett be. A végére elaludtunk, nagyon sajnálom a kihagyott helyzeteket. Abban bíztunk, hogy a gyors lábakkal egy döntetlenre jók leszünk. A futballban benne van a meglepetés. Gratulálok a magyarok teljesítményéhez, Gerának is gratulálni szeretnék, meglepetés volt a teljesítménye. Néha közel álltunk a gólszerzéshez, de sajnos nem sikerült a kapuba találnunk. Nem gondolkodunk a pontokon és az eredményeken, a legfontosabb, hogy kielemezzük ezt a mérkőzést. Nem számolgatunk, ez egy nagyon érdekes csoport lesz, sok meglepetés vár még ránk.”

Hozzászólások