Magyar foci - Böde volt a Fradi nyerőembere
Böde volt a Fradi nyerőembere
Fotó: Europress/AFP

Böde volt a Fradi nyerőembere

HosszabbitásHosszabbitás
2019/02/02 21:53

A listavezető Ferencváros a cserejátékos Böde Dániel találatával 1-0-ra legyőzte a vendég Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának rangadóján.

Az első félidőben a Ferencváros meddő mezőnyfölényben játszott, fél óráig ugyanis még helyzetet sem tudott kialakítani. Addigra viszont a kispestiek már két nagy lehetőséget puskáztak el. Davide Lanzafame ollózásával veszélyeztetett először a házigazda, majd Varga Roland szabadrúgását mentette bravúrral Gróf Dávid.    

A fordulást követően az FTC nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, és saját térfelén tartotta a vendégcsapatot, amely csak Gróf bravúrjaival tudta megőrizni a gól nélküli állást. Idővel azonban kijött a szorításból a Honvéd, ráadásul gólhelyzetekig is eljutott a túl bátran kitámadó Ferencvárossal szemben, amelynek középpályás védőmunkája ekkor nem volt kellően hatékony. A 82. percben Böde Dánielt nem tudták szerelni a kispestiek: az alig hat perce pályán lévő cserejátékos két védő között is lövéshez jutott, és közelről nem hibázott. Mivel a parázs hajrában nem esett több gól, nyert a házigazda.    

A ferencvárosi együttes pályaválasztóként már 30 mérkőzése nem kapott ki a bajnokságban, a kispestieket a szezon során másodszor győzte le 1-0-ra. A Honvéd már hat forduló óta nyeretlen: három döntetlen mellett harmadszor szenvedett vereséget.

MTI

OTP Bank Liga, 19. forduló:
Ferencváros-Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
Hozzászólások